Autorid: Heli Künnapas, Pille Ivask, Jane Suu • 26. aprill 2023

Jaanuaris kustutati registrist 748 kaubandusvaldkonna ettevõtet

Käesoleva aasta jaanuaris kustutati Äripäeva Infopanga andmete 748 kaubanduse valdkonna ettevõtet, aasta varem kustutati aga vaid 84 valdkonna ettevõtte. Tänavu kustutatud ettevõtete keskmine vanus oli 13 aastat, aasta varem kustutatutel 8 aastat.
2023.aasta jaanuaris kustutati registrist 748 kaubandusvaldkonna ettevõtet.
Foto: Andras Kralla

Ettevõtete ametliku sulgemise suure arvu taga on ilmselt veebruaris jõustunud äriseadustliku muudatus, mille järgi majandusaasta aruande esitamata jätmise korral ettevõte kustutatakse. See muudatus puudutas juba ka neid, kellel oli esitamata 2021. aasta majandusaasta aruanne. Selliste ettevõte omanikud said registrilt info, et peaksid ise ettevõtte kustutama või see sundlõpetatakse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757