Autor: Heli Künnapas • 14. juuni 2023

Väiksed vs suured: kumb on AI arvates Eesti jaekaubanduses võidukas?

Kas väiksemad jaekauplused suudavad vastu panna hiiglaslikele hüpermarketitele? Uurisime tehisintellekti käest, kas Eestis peaksid olema vaid suured hüpermarketid või on jätkuvalt ka väikesi poode vaja.
Põlvamaal Leevi külapood on üks neist väikepoodidest, mis pakub kodulähedast võimalust vajalikud kaubad kätte saada.
Foto: Veiko Tõkman

Eestis on jaekaubandusel mitmekesine maastik, kus on kohta nii suurtel hüpermarketitel kui ka väiksematel jaekauplustel. Mõlemad formaadid täidavad erinevaid turunõudmisi ja rahuldavad erinevaid tarbijate vajadusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070