Autor: Kaubandus.ee • 19. juuni 2023

Noored said suvel tööd enamasti kahes sektoris

Käes on aeg, mil paljud noored suvepuhkuse asemel hoopis tööle asuvad. Eelmise aasta suvekuudel töötas vähemalt ühe päeva 16 700 noort vanuses 10–17 aastat. Maakonniti olid levinumad ametid erinevad, kuid selgelt joonistusid välja kaks sektorit.
Eelmisel suvel töötas 16-17-aastastest ettekandja, kelneri või saaliteenindajana veidi alla 1000 noore.
Foto: Raul Mee, Andres Haabu

Statistikaameti andmetel vanuse kasvades tõenäosus töötada suurenes. 2022. aasta suvel töötavatest lastest oli 60% vanusegrupis 16–17 aastat, muudel aastaaegadel töötajatest oli selle vanusegrupi osakaal isegi 83–84%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700