Autor: Tõnu Mertsina • 21. juuni 2023

Eesti kaupade hinnad on tõusnud üle Euroopa Liidu keskmise

Erakordselt kiire inflatsiooni tõttu tõusis eelmisel aastal Eesti majanduses üldine hinnatase Euroopa Liidu (EL) keskmise suhtes 89 protsendini. Aastases võrdluses oli tõus ligi 7 protsendipunkti (pp) ja tegu oli EL-is suurima hüppega.
Mertsina sõnul muudab kiire hinnatõus meie ettevõtete jaoks konkurentsikeskkonna üha pingelisemaks.
Foto: Raul Mee

Kaupade hinnad tõusid eelmisel aastal 95 ja teenuste hinnad 81 protsendini EL keskmisest. Ka viimase 10 aastaga on Eesti üldine hinnatase kõige enam kasvanud, selgitas Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700