Autor: Kaubandus.ee • 3. august 2023

Rain Palmiste hinnatõusust: toiduainete hinnad Baltikumis jäävadki erinema

See, et sama toode on Eestis teise hinnaga kui Lätis või Leedus, on loogiline. Balti riikides on erinev maksupoliitika ja vahemaade tõttu ka erinev transpordikulu. Lisaks võrdlevad poeketid üksteise hindu, mis on samuti osa normaalsest jaeturu toimimisest, ütleb Baltikumis suuri kauplusi ja tanklakette pagaritoodetega varustava Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
Foto: Rene Riisalu

“Kui poeketi Eestit teenindav keskladu on Lätis, siis on arusaadav, miks Lätis on sama toode odavam kui Eestis. Siin lisandub transpordikulu,” märgib pagaritööstuse juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700