Autor: Kaubandus.ee • 3. jaanuar 2024

Uuring: suur osa eestimaalasi plaanib käibemaksu tõusu tõttu Lätti ostlema minna

Citadele panga poolt tellitud uuringust selgus, et kui ligi pooled eestimaalastest ei ole käibemaksumäära tõusust tingituna välismaal ostlemisele mõelnud, siis veidi üle neljandiku kavatseb seetõttu oma ostud Lätist või Soomest teha.
Valgamaa inimeste seas läheb uuel aastal tihedaks üle piiri käimiseks, nimelt plaanib sel aastal ligi kaks kolmandikku Valgamaa inimestest Lätti ostlema minna. Valgamaale järgnevad Rapla- ja Pärnumaa, kus ligi kolmandik inimestest plaanib varasemast enam Lätti ostlema minna.
Foto: LIIS TREIMANN

Ligi pooled ehk 47% küsitlusele vastanutest sõnasid, et nad pole välismaal ostlemisele mõelnud. Inimestest, kes selle küsimuse üle eelnevalt juurelnud olid, vastas 59%, et ei plaani naaberriikidesse käibemaksu tõusu tõttu ostlema minna ning 41% vastanutest on plaani valmis mõelnud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757