Autorid: Merit Võigemast, Igor Rõtov • 2. veebruar 2024

Müüakse kallima raha eest kõrgemate hindadega

Konjuktuuriinstituudi värskest majandusuuringust selgub, et Eesti ärikliima tähtsamad indikaatorid on jätkuvalt langustrendis, kuid leidub siiski üks erand – hoo on üles võtnud töötuse kasv, vahendab Konjuktuuriinstituudi juht Peeter Raudsepp.
Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp
Foto: Andras Kralla

Kurioossel kombel on tööpuuduse kasvutrend lahendanud ühe varasema takistuse ettevõtete arenguks - oskustööjõu puuduse ehk teatud kitsamate alade spetsialistide nappuse tööturul. “Kuna kaubanduse ja tootmise mahuindeksite langedes ei investeerita enam nii palju kui varem, siis ei lähe oskustööjõudu ka nii palju vaja,” nentis Konjuktuuriinstituudi juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757