Autor: Merit Võigemast • 16. mai 2024

Eestlaste ostud Hispaanias on kahekordistunud

Eestlased kulutavad üha rohkem raha Hispaanias, selgus Eesti Panga kaardimaksete statistikast. Maksete käive on võrreldes koroonaeelse ajaga kahekordistunud.
Hispaania, Fuengirola sadam
Foto: Liis Treimann

Välismaa riikidest on eestlased ajalooliselt kõige enam pangakaardiga maksnud Soomes. See trend on püsinud üsna muutumatuna. “Kui Soomes tehtud tehingud panna näiteks joondiagrammile, siis seal siiski esineb omajagu kõikumisi, kuid laias plaanis võib tõesti öelda, et on pigem stabiilne,” märkis ka Eesti Panga statistikaosakonna spetsialistid Liina Uuetoa.

Siiski torkab silma üks kasvav trend. Kui vaadelda ajajoont pikemalt, siis kõige kiiremini on kasvanud kaardimaksete käive Hispaanias, surudes edetabelis allapoole ka ühe teise eestlaste senise sihtriigi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700