Autor: Kaubandus.ee • 28. juuni 2024

Jaekaubanduse müügimahu kahanemist veavad kodumasinad ja ehituskaup

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli mais 898 miljonit eurot, võrreldes eelmise aasta sama ajaga vähenes müügimaht 4%, teatas statistikaamet.
Majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes kahanes müügimaht mais 15 protsenti.
Foto: Andres Haabu

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak tõi välja, et mais mõjutasid jaekaubandusettevõtete müügimahu vähenemist enim tööstuskaupade kauplused, kus maht kahanes aastaga 8%. „Müügimaht vähenes enamikul tegevusaladel, vaid apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes jäi see eelmise aasta tasemele,“ ütles Pihlak teate vahendusel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700