8. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millest lähtuda kassatarkvara valikul?

Foto: RTT
Tänapäeva kassatarkvara võimaldab ennekõike mobiilsust ehk töötab lisaks kassa ja pihuarvutile ka tahvelarvutis ja mobiilitelefonis. Lisaks on hea tarkvara kergesti juurutatav ning mugavalt seadistatav. Kaupluse sisustuse kolmandas loos räägib RTT kassatarkvara valikust.

Nagu teistes valdkondadeski, on ka kassatarkvara valikul trende ja nüansse, mida uut kassatarkvara valides meeles pidada ning aasta algus on just õige aeg muudatuste tegemiseks või investeeringute planeerimiseks. Kõigest räägib lähemalt RTT AS-i kaubandus- ja esitlustehnika tootejuht Julius Simmulson.

Lihtsuses peitub võlu

Rääkides avatavast kauplusest, on üheks esimeseks oluliseks ja möödapääsmatuks osaks kindlasti kassasüsteem ning tšekiprinterid, kassasahtlid ja muu antud valdkonna eritehnika. Kui soovitakse, võetakse hiljem juurde ka esitlustehnikat.Alustavad ettevõtted tahavad esmajärjekorras pigem lihtsamaid lahendusi – siinkohal võib hea variandina välja tuua kergema ülesehitusega Casio kassaaparaadid.

Casio kassaaparaat võimaldab seadistada kassat otse menüüst, ilma erilisi oskusi vajamata. Samuti saab ühendada ribakoodilugeja ning olemas on ka SD-kaardi pesa andmete salvestamiseks ja raportite lugemiseks. Selliste lihtsate kassaaparaatide üheks väga suureks eeliseks madala hinna kõrval on see, et kassaaparaate on erinevaid liike, mis tagab sobiva variandi leidmise erinevatele toitlustusasutustele kui jaekaubandusettevõtetele. RTT AS on Casio ametlik ja Eestis ainulitsentsi omav edasimüüja.

Esitlustehnika kogub populaarsust

Trendidest rääkides võib välja tuua esitlustehnika populaarsuse kasvu. Eesmärgiks on, et kaupluses või toitlustuses kasutatavad lahendused avaldaks kohest mõju sisenevale kliendile. Nii võib soovitada alustavatele toitlustusasutustele kassasüsteemi abil juhitavat riistvara, mis võimaldab näidata ekraanil a la carte menüüd või päevapakkumisi. Jaekaubanduses on üha enam populaarsust koguvad reklaamekraanid, kus kuvatakse  infot ürituste, sooduspakkumiste, uudistoodete kohta või tehakse lihtsalt tootereklaami.

Huvitava tõusva trendina võib välja tuua näite Londonis levinud lahendusest, kus iga kindla külastuste arvu tagant ilmub ekraanile teade stiilis: “Oled 200 külastaja” ning 200 külastaja saab näiteks 50% soodustust. Seega, ekraanid annavad piiramatult võimalusi ettevõtet turundada – tuleb vaid head ideed välja sorteerida ja ekraan enda kasuks tööle panna.  

Seadmete ühilduvus ja kompaktsus

Üha enam eelistatakse vabavaralisi asju, näiteks Androide või Linuxi baasil arvuteid, kuna reaalsus on see, et müügikoht ei pea tingimata olema tasulise Windows-tüüpi operatsioonisüsteemiga. Otsitakse just kassasüsteemi, mis töötab kõigil platvormidel – näiteks on kliendil võimalik oma telefonis teha või vaadata kassasüsteemi tehinguid ilma süsteemimuudatusi tegemata, mis on väga  mobiilne ja operatiivne viis tänases kiires elutempos.

Kompaktsus on veel üks oluline aspekt – enam ammu ei ole terminalid suured ja kohmakad mitmete erinevate juhtmetega. Esteetiline mulje on eriti tähtis just rõivakaupluste ja suuremate salongide puhul, mis tähendab, et letipealne oleks võimalikult minimaalselt seadmete ja nende osadega kaetud. Praegused süsteemid on ehitatud nii, et keskne tarkvara osa paikneb füüsilisest seadmest eemal ning laual on vaid üksnes terminal ja printer, millega kaasneb kõigest 2-3 kaablit.

Edu võtmeks kogemus ja kuumaksu puudumine

RTT AS-i ühe suure plussina võib välja tuua 27-aastase kogemuse ning sellest tuleneva igakülgse professionaalse abi klientidele. Kliendi jaoks on mugav see, kui ühest kohast saab kätte terviklahenduse – ei pea otsima erinevaid ettevõtteid, kes kõik erinevate asjadega tegelevad. Ka on RTT puhul tegemist müügisalongi, mitte e-poega, mis tagab, et laoseis on korralik ja klient ei pea oma kaupa nädalaid, vahest ka kuid ootama. Valikust hulgast võib leida iga klient endale midagi sobivat vastavalt oma hinnaeelistustele, vajadustele ja nõudmistele.

Oluline aspekt RTT pakutavate mugavate ja innovaatiliste kassatarkvarade puhul on ka kuumaksu puudumine. Enamik Eestis pakutavaid kassatarkvarasid on kuumaksupõhised, kuid RTT tarkvara saab klient korraga välja osta ning edasisi kulutusi ei järgne. Ka pisemad versiooniuuendused lisatakse kliendi tarkvarale tasuta. Alustavate ettevõtete jaoks on see kõik väga vajalik, sest nii saab hoida regulaarsed kulud madalad.

AS RTT esindab paljusid tuntud kontoritehnika kaubamärke. Ettevõte on Toshiba etiketiprinterite, Casio kassaaparaatide ja Sharpi koopiamasinate ametlik maaletooja. Samuti tegeleb AS RTT enamiku müüdavate seadmete hoolduse ja remondiga.

Lisainfo saamiseks külasta ettevõtte kodulehte https://kassasusteemid.ee/

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757