15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka ahjud on jõudnud digiajastusse

Foto: Alledem
Alustaval toitlustusega tegeleval ettevõttel on esmajärjekorras vaja soetada vahendid, mille abil maitsvad road valmida saaksid. Uue põlvkonna ahjud on siinkohal alustavale ettevõttele suurepärane variant, selgub kaupluse sisustuse neljandas artiklis.

Selleks, et endale sobivad köögiseadmed välja valida, peab kõigepealt omama ettekujutust sellest, millised vajadused ja nõudmised seadmetele üldse on. Tihti alustaval ettevõttel selles osas aga kindlat ettekujutust ei ole. Karin Roosiväli Suurköögid.ee-st räägib lähemalt tänapäevastest ahjudest ning jagab nõuandeid, mida ahju valikul meeles pidada.

Kasutajamugavus ja kvaliteet aukohal

Vastavalt sellele, milline on toitlustusettevõtte menüü ja nõudmised, saab langetada otsuse selle kohta, millist ahju täpselt vajatakse. Kindlasti on esmaseks väga oluliseks aspektiks just lihtsus ja mugavus ning seda eriti alustavate ettevõtete puhul, kus kõik veel lõplikult paigale loksunud pole. Köögis ei peaks olema liiga palju seadmeid – mida rohkem toite saab valmistada ühes seadmes, seda kasulikum ja mugavam.

Ühe ahjuga saab tänapäeval ära teha väga mitmeid asju ning nutiajastu areneb hoogsalt ka ahjude maailmas – näiteks on võimalik ahju juhtida nutitelefonist ka kaugjuhtimisel. Nutitelefoni abil saab anda ahjule mitmeid käsklusi ning juhtida ja suunata eelseadistatud programme.

Kuna võimalik on salvestada kõik soojaletis pakutavad tooted ja nende valmistusviisid, võib kindel olla, et toidu kvaliteet on alati ühtlane olenemata sellest, kes parasjagu ahjul nuppe vajutab. Kui söök on ühe korra valmis küpsetatud, sellega ollakse rahul, saab programmi salvestada ning interneti vahendusel jagada sama programmi isegi teiste ahjudega. Selline võimalus tuleb eriliselt kasuks just kaubanduskettidele ja paljude vahetustega töökohtade puhul, sest nii võib olla kindel, et ka ühe keti siseselt on stabiilne kvaliteet tagatud.

 

Uue põlvkonna ahjude plussid ja võimalused:

Toidu ühtlane kvaliteet – aurutatud riis on alati perfektne, mitte kunagi üle- ega alaküpsenud.

Võimalik ühes ahjus mitmeid erinevaid toiduvalmistamise viise rakendada – keeda kartuleid, grilli kana, küpseta pitsat.

Kogu kaupluses vajalik dokumentatsioon lihtsasti alla laaditav – kauplusel on alati olemas tõestus, et tooted on valminud õigel temperatuuril ja nõuete järgi.

Võimalik soojendada toitu, mis varem valmistatud ja jahutatud – aitab ära hoida jääke ja ületootmist.

Ahi puhastab end ise – lihtsustab töötaja elu ning tagab hügieenilisuse, kusjuures, ei vaja eraldi veepehmendajat. Lisaks annab tööandjale kindlustunde, et ahi on alati puhas.

Rahaline ja ruumiline kokkuhoid.

Kulude kokkuhoid ja energiasäästlikkus

Üheks suureks trendiks on loomulikult kvaliteetne ja tervislik toit, mida samas tahetakse saada kiiresti. Olulisel kohal on kulude kokkuhoid ja energiasäästlikkus. Tänapäevased ahjud ongi täpselt sellise suunitlusega, et võimalik oleks vähendada teiste seadmete olemasolu ning teha ühes seadmes samal ajal mitmeid erinevaid asju. Ühes ahjus on võimalik grillida, praadida, küpsetada, aurutada jpm, kusjuures – kõike seda saab teha tervislikumalt, näiteks on ahjus olemas võimalus friikartulite valmistamiseks, kuid selleks kasutatakse vähem õli, kui tavapäraselt fritüüris valmistades.

Oluline on ka ruumi kokkuhoid ja kokkuhoid tööjõukuludelt. Tööjõu seisukohalt on plussiks see, et töötaja ei pea ise tundide viisi kokkama ega erilist vaeva nägema. Õiged toiduained tuleb panna vaid ahju, valida sobiv programm ning kui ahi ühel hetkel teatab, et toit on valmis, siis jääb töötajal vaid üle toit letti asetada. Kogu vahepealne toidu segamine või ümber keeramine jääb ära, sest ahjud on suutelised niimoodi ise majandama, et inimesel ei ole tarvidust isegi vahepeal ahju ust avada. Boonusena võtab ahi ruumi vaid ühe ruutmeetri jagu, võimaldades samas teha kõiki asju, mida ühel toitlustuskohal vaja teha on.

Pakutakse terviklahendust

Suurköögid.ee põhitegevusalaks on külmutusseadmete, suurköögiseadmete ning kaubandusseadmete müük, projekteerimine, paigaldus ning hooldus. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda kliendile kompleksseid lahendusi alates projekteerimisest kuni tööde teostamiseni.

Alledem OÜ (Suurköögid.ee) on asutatud juba aastal 1997 ning alguse sai ettevõte Kohtla-Järvel, kus lisaks Tallinnale ka praegu kontor on. Töötajaid on ettevõttel kokku 15, nende hulgas ka tehnikud, kes üle Eesti hooldus-, garantii- ja remonditöid teostavad. 

Suurköögid.ee peab üheks enda plussiks seda, et nende käest on võimalik saada terviklahendus – pakutakse seadmeid ja tarvikuid, nõustatakse klienti ning klient võib kindel olla, et kui hiljem seadmega mõni mure tekkima peaks, on Alledem alati oma kliendi jaoks olemas. Samuti lähenetakse klientidele personaalselt, pakkudes vastavalt kliendi võimalustele ja soovidele sobivas hinnaklassis sobivat lahendust

Kui soovid Alledem OÜ pakutavate köögiseadmete kohta rohkem infot, külasta kodulehte www.suurköögid.ee

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757