Tallinn tahab napsimüüki paremini korraldada

Tallinna volikogu aseesimees Tarmo Lausing
soovitab anda linnale õigus nõuda alkoholi müüvatelt kauplustelt üksnes
arvutipõhise kassasüsteemi kasutamist.

Õiguskantsleri hinnangu kohaselt puudub praegu kohalikul omavalitsusel pädevus kehtestada kauplustele selliseid nõudeid, nagu olnuks Tallinnas kavandatud arvutipõhine kassasüsteem, teatas linnavalitsus. Selle rakendamisel oleks kassaaparaat blokeerinud alkohoolse joogi müügitehingud keelatud kellaajal 22-st kuni 10-ni, samuti edastanud müüjale meeldetuletuse kontrollida ostja vanust.

Keskerakondlane Tarmo Lausing andis täna linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega tehakse valitusele ettepanek muuta alkoholiseadust nii, et kohaliku omavalitsuse volikogu saaks õiguse reguleerida alkoholi jaemüüki oma haldusterritooriumil ka eelkirjeldatud meetmetega. „See muudatus aitaks ära hoida alkoholimüügi keelatud ajal, sealhulgas ka müüjate tahtmatuid seaduserikkumisi, mis võivad olla tingitud väsimusest,” põhjendas Lausing.

Kehtiva alkoholiseaduse alusel võib kohaliku omavalitsuse volikogu kehtestada alkohoolse joogi jaemüügile lisaks seaduses nimetatule sortimenti, müügikohti ja müügivormi puudutavaid kitsendusi. Reklaamiseaduse kohaselt võib linnavolikogu määratleda piirkonnad, kus alkoholi reklaam on keelatud, ja kehtestada nõuded välireklaamile.

Linnavolikogu otsustas täna viia Tallinnas kehtivad kitsendused alkohoolse joogi jaemüügile ja reklaamile vastavusse uute üleriigiliste nõuetega – 1. novembrist jõustuvate muudatustega reklaamiseaduses ja samuti uuenenud alkoholiseadusega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara