Tokiolased valmistuvad halvimaks

Sel nädalal kolm maavärinat üle elanud
tokiolased kardavad suurt maavärinat ja ostavad kokku esmaabikomplekte ja
kuivtoitu, vahendab Bloomberg.

Jaapani suurima supermarketiketi Aeon pressiesindaja Satoshi Otsuka ütles, et esmaabikomplektide müük on kasvanud. Maxvalue Tokai Tokio edelaosa regioonijuht ütles, et kuivtoidu nõudlus on viiekordistunud.

Aeoni aktsia hind tõusis täna Tokio börsil 0,6 protsenti, 991 jeenile.

Alates 9. augustist on kimbutanud Tokiot kolm maavärinat. Kolm päeva tagasi toimunud võimsaim 6,5palline maavärin Richteri skaalal tappis ühe inimese, 125 said vigastada ja 5386 maja said kannatada.

Viimane suur maavärin, millist taas kardetakse, tappis 1923. aastal 142 000 inimest. Kuigi mõned seismoloogid on juba kaua prognoosinud, et linn võib taas hävitatud saada, on Jaapani Meteoroloogiaagentuuri erakordne istung jõudnud järeldusele, et 11. augusti maavärin ei kuuluta ette suurema tulekut.

„Paljud inimesed on selle pärast väga mures,“ ütles 25aastane kontoritöötaja Yumiko Tanaka, kes elab Yokohamas. „Vaatame maakaarte, et kuhu õnnetuse korral minna. Plaanime osta mõned katastroofi vastu kaitsmise raamatud.“ Ta lisas, et nad on soetanud mõningad varud hädaolukorraks ning plaanivad varusid täiendada, näiteks kergesti veetavate veepudelite näol.

Tokios elab koos eeslinnadega 27 miljonit inimest. Seismoloogid kardavad juba 1979. aastast, et Tokio lähistel võib toimuda 8palline maavärin. Keskmiselt toimub selline maavärin iga 118,8 aasta järel. 1854. aastal tabas Tokiot 8,4palline maavärin. Tõenäosus, et kolmekümne aasta jooksul tabab Tokiot 8palline maavärin, on 87 protsenti. 8palline maavärin oleks 178korda tugevam, kui kui kolm päeva tagasi toimunud 6,5palline.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara