Rootsis ähvardab või otsa saada

Rootsi piimatootjate ühing Svensk Mjölk hoiatas rootslasi, et viimaste aastate võipuudus saabub sel aastal eelmistest aastatest varem, kirjutab Rootsi uudisteportaal The Local.

"Võiga varustamine on olnud probleem kahel viimasel aastal ja selle puudus on tüüpiliselt suurim hilissügisel või enne jõule - mitte kunagi nii varakult kui täna," ütles ühingu statistika ja turgude ekspert Lennart Holmström.

Rootsis toodetakse iga aastaga järjest vähem piima, viimase 20 aastaga on see vähenenud viiendiku võrra. Igal aastal lõpetab piimatootmise 6-7% olemasolevatest tootjatest.

Samas on nõudlus kõrge rasvasisaldusega piimatoodete järele hüppeliselt kasvanud, sest naturaalset piimarasva ei peeta enam nii ohtlikuks kui varem. Peale selle eelistavad tarbijad naturaalseid ja kohalikke piimatooteid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara