Fotoluks: rohi vaenuliku ülevõtmise vastu - ole ainuomanik

Fotoluksi omaniku Assar Jõepera hinnangul saab end kindlustada firma jõuga ülevõtmise vastu vaid ainuomanik olles.

"Ma arvan, et selle vastu ennast kindlustada pole võimalik. See lähtub ju otseselt sellest, kui palju on ettevõttel aktsionäre ja omanikke. Kui omanike huvid on erinevad ja omanikud on kõik võrdses osaluses, siis juhul kui kaks või kolm osapoolt otsustavad, et nende nägemus on teine, ja selle ühe inimese oma teiste aktsionäridega ei klapi, siis põhimõtteliselt on see ju võimalik igal pool," vastas Jõepera.

"Tuleb olla ainuomanik, see on võimaliku firma jõuga ülevõtmise vastu ainuke kindlustus. Muud varianti ma väga ei näe. Või siis peaks olema lepinguliselt nii tagatud, et sellisel juhtumil poleks üldse võimalust. Kuigi, kui on ikka võrdväärsed aktsionärid, siis see võimalus on olemas kogu aeg. Reaalselt on. Kas nii või naa pidi, seadust annab ju alati teistmoodi tõlgendada. Kui on võrdsed aktsionärid, siis on see oht iga päev olemas. Kui ühed aktsionärid arvavad, et ketti võiks oluliselt suuurendada näiteks või teha selliseid investeeringuid, millised võimalused ühe aktsinäril on olemas ja teisel võibolla ei ole ja siis põhimõtteliselt ongi sundseid. Variante on igasuguseid. Ainuke garantii on olla ise ainuomanik," rääkis ettevõtja.

 

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara