Maxima: miinimumpalka ei teeni meil ükski täistöökohaga töötaja

Maxima teatas, et avab sel kuul kokku neli kauplust, tänu millele leiab tööd rekordilised 350 inimest. Kaubandus.ee uuris Maximast ka nende töötajate palga kohta.

Kaubandus.ee andmetel on Maxima töötajate töölepingus kirjas, et töötasu on "EV seaduse järgi paika pandud palga alammäär", mis on 2012. aasta seisuga 290 eurot miinus maksud. "See müütiline miinimumplaga jutt on selgelt vastuolus sellega, et meile tuleb pidevalt töötajaid ka teistest kettidest," kommenteeris teemat Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Erilaid selgitas kaubandus.ee uudisveebile, et Maxima töötajate töötasu koosneb põhipalgast ja mitmetasandilisest preemiasüsteemist.

Järgneb Erilaiu kommentaar muutmata kujul: Inimesi tuleb sellises nõudlikus ametis nagu kauplusetöötaja hoida ja motiveerida. Selleks pakume töötajatele erinevaid motiveerivaid projekte. Müüjad teenivad olulise palgalisa sõltuvalt oma töö tulemuslikusest. Näiteks kassiire premeeritakse kiiruse eest, lisaks kasutab Maxima tagasisideaparaate, millega iga klient võib hinnata teenindust ja läbi selle premeerida töötajat rahaliselt. Ettevõte premeerib näietks stipendiumiga töötajate hea õppedukusega koolilapsi jne. Preemiat makstakse ka uute töötajate leidmise eest.

Meie müüjad-kassirid teenivad kuni 3,30 eurot tunnis, millele hea teeninduse korral lisanduvad veel näiteks klientide poolt tagasisideaparaatidega määratud boonused, mis parematel küünivad enam kui viiendikuni töötasust. Lisaks pakume kaupluste töötajatele tasuta lõunaid. Töötajatele korraldatakse koosviibimisi, spordivõistlustel osalemisi, preemiareise, nende lastele jõulukingitusi,  jne.

Miinimumpalka ei teeni Maximas ükski täistöökohaga töötaja. Maxima töötasu on täiesti konkurentsivõimeline ja ei jää ühelegi konkurendile alla, sest olla aastaid üks suurimaid uute töökohtade loojaid Eestis, oleks mistahes ärivaldkonnas teisiti võimatu.

Meil on hea meel, et Maxima on üks suurimaid töökohtade loojaid Eestis ja me mõistame milline vastutus sellega kaasneb. Teeme kõik, et inimesed meile tööle kandideeriksid, sest ka lähiaastatel on meil kavas kiires tempos laieneda, samuti teeme kõik, et oma töötajaid hoida. 

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara