Eestlased eelistavad pühadelaual eksootilisi puuvilju 

Pühade ajal eelistavad eestlased puuviljadest traditsiooniliselt mandariine, mida müüdi Rimi super- ja hüpermarketites detsembrikuus enam kui 800 tonni. Aina populaarsemaks muutavad aga hurmaa, granaatõun, mango, viinamarjad ja melon.

„Mandariinid on jätkuvalt eestlaste seas väga populaarsed pühadeaegsed puuviljad. Jõulunädala müüdi Rimi kauplustes üle kolmesaja tonni mandariine,“ sõnas Rimi turundus-ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. „Samas on aga eestlased avastamas tavapäraste õunte ja pirnide kõrvale eksootilisi ja tervisele kasulikke puuvilju nagu granaatõun ja hurmaa,“ lisas ta. Võrreldes 2010. aasta detsembrikuuga on sel aastal enam kui kahekordistunud granaatõunade müük, kolm korda enam on ostetud mangosid, märgatavalt on kasvanud ka hurmaade ja melonite müüginumbrid. „Pühade tähistamise perioodil on kõige rohkem populaarsust juurde võtnud viinamarjad, mida osteti detsembris võrreldes kaheaasta taguse ajaga viis korda enam. A- ja C-vitamiini, kaaliumi, kiudaineid ja mitmeid antioksüdante sisaldavad hurmaad on jõulukuul ostetud rekordilised 75 tonni,“ lisas Lilleoja.

Rimi kauplustes on vastavalt hooajale ning sortimendile iga päev müügil enam kui 300 puu- ja köögivilja. Valikus on üle 20 mahetoote, mis on enam kui teistel kauplustel: apelsin, avokaado, banaan, greip, kiivi, mandariin, sidrun, pirn, õun ning erinevad köögiviljad. Hiljuti täienes sortiment Eesti päritolu mahe porgandi, kaalika ja peedi näol. Lisaks on valikus mitmed maitserohelised, mis aitavad kaunistada nii kodu kui ka maitsestada igapäevaseid roogi. Jõulude eel lisandusid sortimenti lahtine kreeka pähkel ja metsapähklid ning kooritud füüsal, mis on paljude jaoks tervislik vitamiinirikas suupiste.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara