Baltika müük jaanuaris langes

Baltika jaanuari konsolideeritud müügitulu ulatus 4,78 miljoni euroni, vähenedes eelmise aasta sama perioodi jätkuvate tegevusvaldkondade müügituluga võrreldes 2%.

Baltika jaanuari konsolideeritud jaemüük oli 4,18 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 6%. Hulgimüük kasvas eelmise aasta jaanuariga võrreldes 23%, e-poe müük suurenes 169%.

Jaemüük vähenes Baltikumis 1%, sealhulgas kasvas Lätis 5% ning vähenes Leedus 5% ja Eestis 2%. Venemaa jaemüük vähenes 31% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna kasvasid müügid Venemaal 11%.

Baltika frantsiisipoodide suund täienes jaanuaris kolme uue poega. Hispaanias Tenerifel avas frantsiisipartner Mirworld Bastioni ja Baltmani poed ning Venemaa partner Gold Button avas Moskvas outlet-poe. Venemaal suleti kaks jaevõrgu poodi.

Baltikal oli jaanuari lõpu seisuga kokku 129 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 14 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes 2% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Seoses Baltika väljumisega Ukraina jaemüügi ärist ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara