Riigikogus arutatakse tasuta kilekottide keelustamist

Tasuta kilekott
Kauplustes on tasuta kilekotid enamasti puuvilja osakonnas

Riigikogu keskkonnakomisjoni tänasel istungil arutatakse koos kaupmeestega kilekottide kasutamise vähendamist ning tasuta jagatavate kilekottide keelustamist.

„Kilekottide massiivse kasutamise tagajärjel on terves maailmas kui ka Eestis kasvanud ulatuslik keskkonnareostuse risk. Euroopa Liidu statistika andmete põhjal paistab kahjuks  Eesti võrreldes teiste riikidega silma kõrgete kilekottide kasutamise näitajate poolest ühe inimese kohta. Viimane aeg on astuda otsustavad sammud probleemide lahendamise suunal,“ ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra. Ta märkis, et vastavalt Euroopa Liidu direktiivile tuleb kõikidel EL-i liikmesriikidel võtta kasutusele meetmed kilekottide kasutamise vähendamiseks.

Keskkonnakomisjonis toimuvale ümarlauale on kutsutud „Killerkott“ kampaania esindajad, kes selgitavad kampaaniat ja selle eesmärke ning tutvustavad TNS Emori poolt tänavu läbiviidud turu-uuringut „Kilekottide kasutamine ja hinnangud nende keskkonnaohtlikkusele“. 

Ümarlauale kutsutud keskkonnaministeeriumi esindajad tutvustavad Euroopa Liidu direktiivi, mille alusel tuleb kõikidel EL-i liikmesriikidel võtta kasutusele meetmeid kilekottide tarbimise vähendamiseks.

Arutelust võtavad osa nii kaupmehed kui ka Eesti Kaupmeeste Liidu esindaja. Kavas on ühiselt arutada, missuguseid meetmeid saavad rakendada kaupmehed, samuti missuguste õigusaktidega peaks toetama riik ning kui palju tuleks jätta elanikkonna teavituskampaaniate hooleks.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara