Apollo kasvatas mullu nii raamatute kui ka mängude müüki

Apollo kasvatas mullu nii raamatute kui ka mängude
Möödunud aastal tegi Apollos mängud ja mänguasjad kõva käibehüppe

Meelelahutuskaupluste keti Apollo 2015. aasta müügitulemused näitavad, et eestlased ostavad tõusvas trendis järjest enam raamatuid, e-raamatuid ning ka meelelahutuslikke mänge ja muusikaplaate.

“Eestlane on teadlik tarbija, kes kasvavas joones eelistab nii endale osta kui sõbrale kinkida emotsioone – on see siis raamatu, mängu, filmi või muusikateose kaudu,” kommenteeris Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank Apollo 2015. aasta müügitulemusi.

Pank tõi esile, et kõige enam kasvasid 2015. aastal mängude ja mänguasjade müügitulemused (22%), kus kõige populaarsemateks toodeteks osutusid seltskondlikud lauamängud “UNO mängukaardid” ja kaardid “Head Eesti Mõistatused” ning kirgi küttev lauamäng “Dobble”. 

Märkimisväärselt kasvas ka e-raamatute müük (21%). E-teostena soetati kõige enam “Viiskümmend vabastatud varjundit”, “Viiskümmend halli varjundit” ja “Viiskümmend tumedamat varjundit. Triloogia 2. osa”.

Apollo müügi- ja turundusjuhi sõnul soetavad eestlased jätkuvalt ka DVD-sid. Eriti hinnatud oli eelmisel aastal Eesti uued linateosed nagu “1944” ja “Mandariinid”. Populaarsed olid ka animafilmid nagu näiteks “Lumekuninganna ja igavene talv”. DVD-de müük on jäänud aasta-aastalt suhteliselt stabiilseks.

“Muusikaplaate seevastu soetati eelmistest aastatest enam lausa 12%,” rõhutas Pank, tuues esile, et Apollo hitt-teosteks olid Eesti muusikute heategevuslik Disney CD “Seitsme maa ja mere taga”, Curly Strings “Üle ilma” ja Tanel Padar & The Sun ja Sõbrad “Veidi valjem kui vaikus III”. 

Pank tõi esile, et kui tugineda raamatute, muusika ja seltskondlike lauamängude müüginumbrite kasvule, siis võib küll tõdeda, et eestlastele meeldib lugeda ning kvaliteetsete teoste ning meelelahutusega aega veeta. “Eriti positiivne on, et järjest enam soetatakse lastele suunatud teoseid, mis tagab ju nii lugemisharjumuse kui ka kultuuritarbimise jätkusuutlikkuse,” hindas Pank.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara