Keskenduge käivet andvale kliendile

Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats Ideek
Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats Ideekonverentsil: müügi kasv 2016

Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats rääkis, et uuele turule minnes tasub aega targalt planeerida ning keskenduda meeskonnaga klientidele, kes toovad suuremat käivet.

Nike kategooriajuht Dubais Ege Hörats rääkis Ideekonverentsil: Müügi kasv 2016, et ta töötab perefirmas Sun & Sand Sports, mis on maailma suurim Nike’i edasimüüja. „Dubai töökeskkonda sisenemine oli kahtlemata šokk, eestlased on harjunud, et me arutame, planeerime ja jõuame lahenduseni. Seal aga on koos palju erinevaid temperamente, ning siis võib juhtuda, et teinekord saab kiiremini vajalike lahendusteni pigem valju hääle ja draamaga,“ kirjeldas Hörats. Ta lisas, et selliste mastaapidega firma juhtimisel on väga oluline just strateegiline planeerimine ja aja efektiivne kasutamine. 

Araablaased on aegade algusest kaupmehed olnud ning enda heaolu nimel kontrollivad nad asju, et asjad liiguksid sedasi nagu nad ise soovivad. "Kui töötate Dubais kaubanduses, siis kaks korda aastas on valitsuse ettekirjutatud allahindlusperiood, milles on kohustuslik osaleda. Kõik hinnad on kooskõlastatud ja iga kauba allahindlus nõuab omakorda kooskõlastamist võimuinstitutsiooniga,“ rääkis Hörats.

Lisaks sellele, et Araabia Ühendemiraatides elab üle 200 rahvuse, külastab aastas riiki 12 miljonit turisti, nii et võib tekkida küsimus, kes siis lõpuks on klient, kellele müüd. „Võib öelda, et sealne klient on väga teadlik - töötame palju noorte spordihuvilistega, kes on kursis, mis on Ronaldol jalas ja millal loositakse välja uus FC Barcelona särk, nii et peame ootustega sammu pidama,“ ütles Hörats.

Kui lähete uuele turule, siis planeerige aega targalt. „Keskenduge klientidele, kest toovad suuremat käivet, suunake oma meeskonna energia eelkõige neile. Me ei kutsu üritustele väikekliente, sest see vaev, mis korraldamisele kulub, ei too tagasi väärtust, mida saavutame samal ajal suurklientidesse panustades.“

Mida arvestada uuele turule minnes?

  • Bränd. Usalda brändi ja selle imagot ning tugevust.
  • Klient. Tee iga samm mõeldes kliendile - iga toode, mille turule tood, peab olema mõeldud konkreetsele kliendile.
  • Müügikohad. Iga toode peaks olema müügil õiges kanalis, mõtle sellele, kes on klient, kes astub sellesse poodi sisse.
  • Hinnakujundus. Kalkuleeri hinda nii tüki kui territooriumi kohta, keskendu väärtust andvatele tegevustele.

Ettekande lõpus soovitas Hörats kuulata erinevaid inimesi ja olla avatud uutele kultuuridele. "Kui mingid asjad tunduvad olevat suured ja ületamatud, siis võtke need väikesteks osadeks lahti." 

Loe Äripäeva 24. märtsil ilmuvast tööstuse rubriigist, kuidas Saku Õlletehas edasimüüjaid valib ning hinnaläbirääkimisi peab.

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara