Cleveron sai jala Zara kaupluste ukse vahele

Arno Kütt
Arno Kütt

Viljandis pakiautomaate tootev Cleveron hakkas koostööd tegema Hispaania tekstiilikontserniga Inditex ning lisaks kõigele muule soovib ta muuta ka toidu e-kaubanduse turgu.

Cleveroni juhatuse esimees ja kaasasutaja Arno Kütt ütles Äriplaani konverentsil, et aeg on väga oluline, mida tuleb kliendile pakkuda. „Walmart lubas 15 minuti paki väljastamise asemel läbi Cleveroni pakiautomaadi 45 sekundit. Business Insideri ajakirjanik ütles, et see oli tema kõige parem Walmarti kogemus üldse,“ rääkis Kütt.

Küti sõnul on nad juba üle aasta koostööd teinud maailma ühe suurima moekaupade müüjaga, Hispaania Inditexiga, kelle värskeimas Zara kaupluses avati 8. septembril Cleveron Flex pakirobot. Sealt saab klient internetist sooritatud ostud kiiresti ja kergelt välja võtta. „Loodame, et see leping annab meile järgmine aasta palju rahalist käivet juurde, sest kasvupotentsiaal on suur.“ Kütt lisas, et tegemist on praegu pilootprojektiga, kus edasine edu sõltub palju klientidest, kuidas nad selle vastu võtavad. „Loodetavasti läheb samamoodi nagu Walmartiga.“

Uus ajajärk toidukaupade e-kaubanduses

E-kaubanduse trend liigub praegu sinnapoole, kus üha enam toidukaupu hakatakse läbi interneti ostma. „Märgiline tehing selles suunas toimus, kui Amazon ostis toidukaupade keti Wholefoodsi. See näitab seda, et Amazon trügib ka toidukaupade turule,“ rääkis Kütt. Ta kinnitas, et toidukaupade turg on ka nende siht. “Kui 10 aastat tagasi tõime turule pakiautomaadid, mis muutis e-kaubandus, siis järgmise 10 aastaga muudame seda turgu koduse pakiautomaadiga,“ ütles Kütt Äriplaani konverentsil.

Ta selgitas, et kui tavaline poeskäik võtab aega umbes 49 minutit, siis internetist teeb klient ostud paari minutiga. Seejärel toob kuller kliendile kauba 2 tunnise ajaakna jooksul, millal klient peab kodus olema. „Saadi küll poodi minemisest 40 minutit võitu, kuid võeti 2 tundi, millal peab klient kodus olema ja passima ning kullerit ootama.“ Küti sõnul, kui kõigil on kodus pakiautomaadid, siis kullerfirma saab planeerida oma kaubaringi veelgi paremini. „See aitab viia toidu e-kaubanduse juba järgmisele tasemele,“ rääkis Kütt.

„Meie eesmärk on, et kodune pakiautomaat ei makskaks rohkem, kui üks hea nutitelefon.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara