Kaupmees tahab Tridensis ainuotsustusõigust

Kaupmees & KO tegevjuht Mart Relve
Kaupmees & KO tegevjuht Mart Relve

Mullu hulgimüüjas Tridens suurosaluse soetanud Kaupmees & KO tahab võtta firmas kontrolli enda kätte. Kontrolliks vajalikke aktsiaid plaanivad firmale muuhulgas müüa ka hulgifirma asutajad.

Kaks hulgituru suurtegijat alustasid koostööd eelmise aasta lõpus, kui Kaupmees Tridensis 51% osaluse omandas. Siis aga reguleeris seniste ning uute omanike vahel suhteid investeerimisleping. Selle järgi kuulus Kaupmehele küll tehniliselt enamusosalus, ent strateegilisi otsuseid said siiski teha vaid kõik aktsionärid üheskoos.

Nüüd on aga vahekorrad muutumas ning konkurentsiametile esitatud uus plaan, mis näeb ette, et Kaupmees ostab 20% firmast juurde ning sõnaõigus läheb üle. "Ühiskontroll asendub Kaupmehe ainuvalitseva mõjuga Tridensi üle," öeldakse koondumise teates sõnaselgelt välja.

Enda osaluse on konkurentsiametile esitatud teate järgi otsustanud maha müüa mitu firma praegust omanikku, näiteks Raja Zelikman, Vladimir Tsõbulski ning firma üks asutajaid ja kunagine tegevjuht Juho Ojasoo.

Ojasoo ega Kaupmees & KO tegevjuht Mart Relve ei soovinud plaanitud tehingut veel kommenteerida, kuna on veel liiga vara.

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

  • Märt Belkin
    Äripäeva ajakirjanik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara