Klientide mugavus kasvatas Kaupmees & Ko müügitulu

Kaumees & Ko
Kaumees & Ko

Toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüüja Kaupmees & Ko 2017. aasta käive oli 72,2 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 4,96%. Enim kasvas müügitulu kohaleveo hulgimüügist.

2017. aastal oli ärikasum 1,3 miljonit eurot ning aasta varem teeniti 1,5 miljonit eurot.

Ettevõtte müügitulu jagunes umbes võrdselt pooleks. Cash & Carry hulgimüügist teeniti 39,3 miljonit eurot ning kohaleveoga hulgimüügist 32,8 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga on müügitulu kasvanud just eelkõige kohaleveoga hulgimüügi arvelt.

Kaupmees & Ko kirjutas majandusaasta aruandesse, et nende 2017. aasta eesmärgiks oli turuosa jätkuv suurendamine ja kulude taseme stabiliseerimine. Pearõhu oma tegevuses asetati jätkuvalt HoReCa (hotellid, restoranid, toitlustus) ja väikekaupluste teenindamisele.

2017. aastal oli AS-i Kaupmees & Ko töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale 240 töötajat, kes said keskmiselt 1110 eurot töötasu. Aastaga kasvas töötajate töötasu keskmiselt 8%.

Jaanuaris 2017 omandas AS Kaupmees & Ko aktsiaemissiooni käigus 51% AS Tridens aktsiakapitalist ning detsembris 2017 suurendas osaluse 78 %-ni, omandades senise kolme vähemusaktsionäri aktsiad. Tehingu eesmärgiks oli tugevdada oma liidripositsiooni toitlustussektoris ning Eesti HoReCa turul, pakkudes praegustele ja tulevastele klientidele veelgi paremat teenust ning huvitavamat kaubavalikut. AS Tridens esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe Tridensi ostust täpsemalt SIIT.

2017. aastal ei ole Kaupmees & Ko aktsionäridele dividende välja kuulutanud ega välja maksnud.

Ettevõtte juhatusse kuuluvad Mart Relve ja Alar Aasjõe.

Tutvu ettevõtte majandusaastaaruandega SIIN.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara