Väikekaupmehed toetavad tubakaseaduse muudatusettepanekut

tubakalett, kassa, prisma
tubakalett, kassa, prisma

Eesti Väikekaupmeeste Liit toetab Riigikogu liikme Aivar Koka parandusettepanekut tubakaseadusesse, mille järgi tohiks tubakatooteid näidata poes ainult ühes kassas.

Liit leiab, et selline muudatus aitaks väikepoode, sest võtab arvesse nende eripära - paljudes väikepoodides ongi ainult üks kassa. Muudatus ei nõuaks väikepoodidelt nii suuri investeeringuid kaupluste ümberehitamiseks, kui seda vajaks tubakatoodete väljapaneku lauskeelamine.

Väikekaupmeeste Liidu sõnul on nende liikmetel hea meel, et kaupmeeste häält on osaliselt kuulda võetud, probleeme tunnistatud ning pakutakse välja tervemõistuslikke lahendusi, kuidas väikepoode säästa. 

Väikekaupmehed andsid Riigikogule üle petitsiooni üle 31000 allkirjaga, milles väljendatakse sügavat mure üha suurema jaemüügi korralduse regleerimise üle, mis seab ohtu paljude Eesti väikepoodide tuleviku.

Petitsiooniga kutsutakse üles loobuma aktsiisitõusudest ja tubaka väljapanekupiirangust, mis toob niigi süveneva piiri- ja salakaubanduse tõttu keerulises olukorras olevatele kauplustele kaasa täiendavad investeeringud. 

Poodnikute sõnul ei müü väikepoed üksnes toidukaupa, vaid poe sulgemise tõttu jäävad osutamata ka mitmed olulised teenused nagu postiteenus, majapidamisgaasi müük ja pangateenused. Lisaks on väikepoed paljudes maapiirkondades kogukonna keskused, kus inimesed saavad kokku ja suhtlevad argistel teemadel. 

Eesti Väikekaupmeeste Liit koondab enda liikmeskonda ligi 150 väikepoodi, sh on kümneid maakaupluseid, andes tööd kogu Eestis ligi 3000 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara