13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu saatis sigaretid leti alla

Foto: Pixabay.com
Riigikogu võttis vastu tubakaseaduse, millega keelatakse sigaretipakkide ja nende logode väljapanek poodides, e-sigarettide kasutamine suitsetamiseks keelatud kohtades ning maitse- ja lõhnaainete lisamine e-sigarettide vedelikes.

Alates 2019. aasta juulist ei tohi jaekauplustes enam olla näha sigaretipakke ega nende tootjate kaubamärke. Erandiks on ainult tubakaga kauplevad poed, rahvusvahelistel liinidel kurseerivate laevade poed ning sadama ja lennujaama kinnise ala poed tingimusel, et nende sisemus pole väljapoole näha. 

 

Lisaks koolidele-lasteaedadele keelatakse e-sigareti kasutamine ka restoranides ja kauplustes. 

2019. aasta suvest keelatakse ka e-sigarettide, vedelike ja muu taolise müük internetis ja posti teel ning keelatakse e-vedelike müük, millele on lisatud lõhna- ja maitseaineid, mis erinevad tubaka maitsest või lõhnast. Kure sõnul kasutab erimaitselist vedelikku e-sigaretis 80 protsenti tarbijatest.

Jaekaubandusega seotud keelude ja piirangute üleminekuaeg kestab 2019. aasta juulini. 

 

Autor: Kristjan Pruul, Äripäev

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757