Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus püstitas 2017. aastal rekordi

Foto: Jaanus Ree
Eesti külastatavaim ostukeskus Viru Keskus püstitas eelmisel, 2017. aastal läbi aegade rekordi nii käibes kui ka külastatavuses. Keskust külastas aasta jooksul 15,9 miljonit inimest ning kaupluste ja teeninduskohtade käive oli 141,6 miljonit eurot.

“Kui eelmise aasta jaanuaris teatasime, et püstitasime käiberekordi, siis 2017. aastaga saavutasime taaskord nii käibekasvu kui ka lõime senist külastajate arvu,” kommenteerib Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar.

Käesolevaks aastaks prognoosib Viru Keskus Vasara sõnul kaupluste ja teeninduskohtade käibekasvuks 3-4%.

Viru Keskus hoiab jätkuvalt Eestis jõulist liidripositsiooni ostukeskuste seas nii keskuse külastatavuse kui ka kaubanduskeskuste tulemuslikkuse st käibe suhte võrdluses ruutmeetrile. Colliers International Estonia andmetel ületab Viru Keskuse käibe ja ruutmeetri suhe märkimisväärselt ka Helsingi ning Riia parima 5 kaubanduskeskuse tulemuslikkuse.

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega ostu- ja meelelahutuskeskus Tallinna südames. Keskuses on üle saja kaupluse ja teeninduskoha. Viru Keskusele on omistatud Eestis ainus jätkusuutliku hoone opereerimise hõbesertifikaat LEED O&M ning keskuse turundus- ja kommunikatsioonitegevus on pälvinud 28 auhinda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757