Laugus: Kaubandus muutub lähiaastatel väga palju

Erkki Laugus
Erkki Laugus

Tulevikus hakkavad kliendid märksa rohkem poes ise toimetama ning need inimesed, kes kauplustes reaalselt töötavad, saavad teha mõtestatud tööd, rääkis Kaubamaja tegevdirektor Erkki Laugus Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

„Saame suunata inimesi rohkem konsultatiivmüügi suunas. See muudab nende töö kindlasti vaheldusrikkamaks,“ ütles ta.

Sellel nädalal alanud Kaupmeeste Liidu kaubanduses töötamise mitmekülgsust tutvustav kampaania. Kampaania keskmes on lapsed, kes räägivad kolme erineva ametikoha rõõmudest. „Lapsed on oma suhtumises hästi ehedad ja ausad. Samu väärtusi võiks kaubandus ka kanda,“ rääkis Laugus.

Kaupmeeste Liidu üks suund on väärtustada kaubanduses töötavate inimeste tööd. Lauguse sõnul jäävad need inimesed tihti ilma piisava tähelepanuta, kes igapäevaselt poes toidukraami aitavad kokku panna või õige ülikonna leida. „Neile tähelepanu pööramine on ühiskonna toimimise vaates ikka väga-väga oluline.“

Laugus rääkis, et kampaania teine pool on kindlasti see, et rohkem inimesi, kes ei ole seni kaubandusega kokku puutunud, julgeksid tulla ja panna ennast kaubanduses proovile.

Kas Eestis peaks nii suures mahus kaubandust olema?

„Oleme vabaturumajanduse tingimustes, kus turg lõpuks otsustab, kui palju kaubandust peaks olema ning milline ta peab olema,“ ütles Laugus. Ta rääkis veel, et me asume sellises geograafilises piirkonnas, kus meil on erinevaid naabreid, kes on meist suuremas. „Teatavas mõttes võiksime olla selline koht, kes on oma naabritele hea kaubanduspartner, kus siis käiakse aeg-ajalt kaupa ostmas.“ Laugusel sõnul on kaubandusel siiski väga oluline roll kogu Eesti majanduse vaates täita.

Kuula tervet hommikuprogrammi:

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara