Poola Maxima sai uue juhi

Arūnas Zimnickas
Arūnas Zimnickas

Alates 15. oktoobrist jõustub muudatus Maxima Gruppi kuuluva Poola ettevõtte Emperia Holdingu juhatuses, mis omab Stokrotka jaemüügiketti. Senine tegevjuht Dariusz Kalinowski on otsustanud juhatuse esimehe ja tegevjuhi kohalt tagasi astuda. Uueks ettevõtte tegevjuhiks saab Arūnas Zimnickas, kes on Maxima Grupi juhatuse liige. Dariusz Kalinowski liigub edasi ettevõtte nõukogusse.

Maxima Grupi omanduses olevate Stokrotka ja Aldik jaemüügikettide liitumisega Poolas juhib ettevõte ligi 500 kaupluse tööd ning aasta lõpuks plaanitakse avada veel umbes 60 poodi.

„Me oleme otsustanud selle kontserni kuuluva strateegiliselt tähtsa ettevõtte juhtimise usaldada professionaalile, kellel on jaemüügi alal ulatuslikud kogemused ning kes tunneb kontserni tööd väga hästi. Ma olen kindel, et Arūnase teadmised aitavad meil Poolas oma äristrateegiat edukalt rakendada. Samas soovin tänada ka Dariusz Kalinowskit, kelle panus on olnud meie ambitsioonikal Poola turule laienemise perioodil võtmetähtsusega. Niisugune kogenud jaemüügiekspert nõukogus on meile väga kasulik,“ ütleb Maxima Grupi juhatuse esimees ja tegevjuht Dalius Misiūnas.

„Äri juhtimine dünaamilisel Poola turul on suur, kui samas ka väga huvitav professionaalne väljakutse. Ma loodan, et saan selles rollis oma mitme riigi jaemüügikettide juhtimisel omandatud rahvusvahelist kogemust ja teadmisi edukalt rakendada. Juhina on minu prioriteediks, et integratsiooni- ja laienemisprojektid saaksid edukalt ellu viidud,“ märgib Arūnas Zimnickas.

Alates 2014. aastast kuni veel käesoleva kuuni juhtis Zimnickas Supersoli ketti Hispaanias. Enne seda töötas ta kolm aastat Leedu Maxima juhina, millele eelnes enam kui kolm aastat tööd Läti Maxima juhina.

„Ettevõte on sisenemas ambitsioonika visiooniga uude etappi. Töötades nõukogus, otsin ma võimalusi jagada uue juhatusega oma teadmisi ja kogemust, mille olen ettevõttes rohkem kui 15 aastat töötades omandanud. Organisatsioonil seisavad ees huvitavad väljakutsed ja põnevad eesmärgid - ma olen õnnelik, et saan nende rakendamisesse panustada,“ ütleb Dariusz Kalinowski.

Aastal 2017 oli Stokrotka käive 597 miljonit eurot ja Aldiku käive 52 miljonit eurot.

Maxima Gruppi kuuluvad Maxima jaekauplustekett Balti riikides, Stokrotka ja Aldiku ketid Poolas, T-Marketi kett Bulgaarias ja e-toidukauplus Barbora, mis tegutseb Lätis ja Leedus.

Maxima Grupp omakorda kuulub Vilniaus Prekyba Gruppi, mis on üks suurimaid jaekaubanduse kontserne Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara