Autor: Kaubandus.ee • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hili Properties ostis Riia Dole kaubanduskeskuse

Malta kinnisvarainvesteeringute kontsern Hili Properties on lõpule viinud Läti pealinna Riia äärelinnas asuva Dole kaubanduskeskuse ostutehingu.

Kolmekorruselises hoones on kokku 8000 m2 renditavat pinda ning praegu on seal üürnikke rohkem kui kuuskümmend. 95% ulatuses välja üüritud kaubanduskeskuse üürnike hulka kuuluvad supermarketite kett Rimi, Olympic Casino, kiirtoidurestoranide kett Hesburger ning ilu- ja majapidamistoodete kett Drogas.

„Kinnistu ost sobib meie plaaniga kasvatada oma portfelli kiirelt arenevates Baltikumi ja ülejäänud Euroopa linnades. Lisaks on ostutehing olemuselt strateegiline,“ selgitab ettevõtte Hili Properties tegevdirektor Sandra Murniece. „Kinnistul on märkimisväärne potentsiaal ning oleme loonud investeerimisplaani, et selle vara kvaliteeti parandada ja seeläbi uusi üürnikke meelitada. Loomulikult on meie jaoks prioriteet heade suhete säilitamine praeguste üürnikega ning oleme kokku leppinud, et kaubanduskeskuse praegune haldusettevõtte Linstow Centre Management jätkab koostööd keskuse jaekaubanduskommuuniga.“

Dole asub Ķengaragsi asumis, mis on üks Riia lõunapoolsetest ulatusliku teeninduspiirkonnaga äärelinnadest. Tänu asukohale tiheda asustusega elamupiirkonnas saab kaubanduskeskus pakkuda laia valikut igapäevatooteid ja -teenuseid.

Keskus on ettevõtte Hili Properties rahvusvahelise kommertskinnisvaraportfelli uusim täiendus. Portfelli kuulub kinnisvara Balti riikides, Rumeenias ja Maltal ning selle väärtus on nüüd 125 miljonit eurot. Ettevõtte viimane oluline ost Baltikumis leidis aset aastal 2015, kui osteti üheksa jaekaubandusüksust Riias ja selle lähistel.

Hili Properties kuulub mitmekülgsete ettevõtete kontserni Hili Ventures, mille peakorter asub Maltal. Ettevõtte Hili Properties portfelli kuuluvad ärikvartalid, kontoriruumid olulistes kaubanduspiirkondades ning kiirtoidurestoranide kinnistud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757