Autor: Berit Heinmets • 29. september 2023

Kaubanduses pole nulltoiduraiskamine enam ulmeline eesmärk

ÜRO eestvedamisel peetakse täna rahvusvahelist toiduraiskamise teadlikkuse päeva. Toidujäätmete tekke uuringu andmetel tekib Eestis aastas ligi 167 000 tonni toidujäätmeid, sellest pool kodumajapidamises ning ca 12% kaubanduses. Eesmärk peaks samas olema kõikjal nulltoiduraiskamine, kirjutab Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets.
Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets

Jaekaubanduses pole toiduraiskamise teema enam tabu – mõistetakse, et ollakse osa probleemist. Ehkki valdav osa toidust läheb raisku koduses majapidamises, on jae- ja mugavuskettidel oluline roll tarbimisharjumuste kujundamisel ning teadlikkuse suurendamisel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700