Autor: Maarit Eerme • 14. november 2019

T1 panustab veelgi enam meelelahutusele

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor ja Super Skyparki eestvedaja Alar Kajari rääkisid Äripäeva raadiosaates „Kaubandusest ja meelelahutusest“ meelelahutuse tähtsusest keskuses ning uutest põnevatest atraktsioonidest, mida plaanitakse keskusesse tuua.
Alar Kajari ja Allan Remmelkoor

Super Skyparki eestvedaja Alar Kajari sõnul on neil esimene aasta olnud väga vapustav ning läinud paremini, kui nad eeldasid. „Me ei uskunud, et nii palju külastajaid tuleb meile just suvisel koolivaheajal, kuna meie teisi keskusi Eestis, Lätis ja Leedus külastatakse suvisel perioodil vähem.“

Kajari hinnangul on edu taga kindlasti asukoht, mis asub Lasnamäe ja kesklinna läheduses ja kõrval on Peetri asum ning teised vallad. Teise põhjusena nimetas ta tõmbenumbriks atmosfääri. „Meie jaoks on tegemist super hea ja õige asukohaga. See on täiesti kümnesse läinud,“ ütles Kajari.

Super Skypark koosneb mitmest erinevast tegevusest, millest põhiline on batuudi mängukeskus ja teine oluline atraktsioon on teaduskeskus ehk Sky Lab. „Teaduskeskus on täna jäänud natuke tähelepanuta. Hetkel mõtleme, kuidas sissepääs ümber tõsta, et inimesed seda rohkem märkaksid.“

Kevadel avatud vaateratas on külastajate poolt väga hästi vastu võetud ning inimesed külastavad seda korduvalt. „Lastele vaateratas väga meeldib ning seda külastatakse koos vanavanematega mitmekordselt.“ Kajari ütles, et Eestis on 1,3 miljonit elanikku ning kui turistid veel juurde lisada, siis on vaaterattal käidavust mitmeks-mitmeks aastaks. „Me ei eeldagi, et kõik Eesti inimesed käivad vaaterattaga sõitmas ära ühe-kahe aastaga.“

Kajari lisas, et kui tal tulevad välismaa külalised, siis viib ta nad alati vaaterattale ning Allan Remmelkoor teeb seda sama moodi. „Tegemist on omaette atraktsiooniga, mis on unikaalne ning annab keskusele kindlasti väga palju väärtust lisaks.“

Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul on neil keskuses meelelahutuse spekter lai, mida ei jõua ühekorraga endasse ahmida ja nautida. „Keskuses peab olema kriitiline mass meelelahutust, et inimesed avastaksid ja külastaksid seda korduvalt.“

Tuleviku plaanid

„Me mõtleme ikkagi konkreetse kaubanduskeskuse piires ka lisaatraktsioonide peale. Meil on paari aasta jooksul plaanis paigaldada nö drop down, kus ühes aatriumis sõidetakse turvalise rauast tooliga üles 30 meetrit ning 2-3 sekundi jooksul on inimene vabalanguses,“ avas Kajari tulevikuplaane. Ta lisas, et kui vabas õhus olevas lõbustuspargis on selline vabalangus, siis see on ikka vähe lahe elamus.

Lisaks on neil plaanis T1 Mall of Tallinna kolmandale korrusele luua sisebowlingu rada, lasergame ning spa. „Kui neljas korrus on mõeldud lastele vanuses kuni 15 eluaastat, siis kolmas korrus saab olema mõeldud eelkõige 15 ja vanematele inimestele.“

Remmelkoore sõnul käib neil töö selle nimel, et erinevatel vanusegruppidel ja inimestel oleks keskuses midagi põnevat ette võtta ja avastada. „Kuna Super Skypark on mõeldud eelkõige lastele, siis kogu keskuse raames tahame laiendada võimalusi täiskasvanutele. Tahame ostuprotsessi ja vaba aja veetmist paremini ühendada, kui see täna meil toimib.“

Remmelkoore sõnul on nende poole pöördunud ka mitmete tantsuklubide ja liitude esindajad, kuid täna on probleem selles, et meil ei ole neile soovitud pinda pakkuda. „Kindlasti tahame keskusesse tuua rohkem tegevusi, mis on seotud vaba aja tegevusega – sport, tantsimine, hobiringid, kunstikoolid. Kõik taoline on meie jaoks põnevad.“

Kolmanda korruse muudatustega seoses tegeletakse hetkel aktiivselt projekteerimistöödega ning tõenäoliselt uue aasta alguses võiks olla aeg seal maal, kus hakatakse esimeste ehituslike sammudega pihta.

T1 Mall of Tallinna eesmärk on, et vaba aja veetmise võimalused laieneksid. „Oleks nii klassikalist kaubandust, sööki-jooki, meelelahutuse poolt ja seda kõike mõnusas kaasaegses atmosfääris. Meelelahutuslikku poole pealt soovime ise midagi originaalset välja mõelda, et mitte kellegi teise pealt üks-ühele kopeerida,“ sõnas Remmelkoor.

Kuula saates, millised on trendid meelelahutusmaailmas, mida keskustesse tuua ning kuidas haarata vanema põlvkonna tähelepanu.

Saadet juhib Hando Sinisalu

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757