Autorid: Indrek Lepik, Ken Rohelaan • 2. oktoober 2023

Coopi juht pelgab: maksutõus võib saata osa kliente Lätti

Praegusest suurem käibemaks ühes aktsiisitõusuga võib suurendada piirikaubandust maapiirkondades, ütles Coop Eesti juht Rainer Rohtla.
Coop Eesti juhatuse esimees Rainer Rohtla
Foto: Andras Kralla

Rohtla rääkis Äripäeva esmaspäevases hommikuprogrammis, et kui võrrelda näiteks puu- ja juurviljadele pandud käibemaksu Eestis ja Lätis, siis vahe on märkimisväärne. "Piiril tekib kindlasti murdepunkt, kas piirikaubandus tuleb tagasi või mitte. Praegu on Lätis puu- ja juurviljade käibemaksumäär 5 protsenti, meil on 22 protsenti. Lisaks aktsiisitõus ning käibemaksukasv, mis võivadki tekitada olukorra, kus piiriäärsete alade inimesed leiavad üha rohkem tee Lätti," rääkis Rohtla.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700