Autorid: Ken Rohelaan, Laura Saks • 9. aprill 2024

Paari aasta pärast liigub tänaval isesõitev Bolti auto

Bolt arendab koostöös Tartu Ülikooliga isesõitvat autot, mis võib tänavatele liiklema jõuda juba paari aasta pärast.
Tartu Ülikool teeb isesõitva masina arendamisel koostööd ka Clevoniga. Fotol vasakul Clevoni tegevjuht Sander Sebastian Agur ja paremal TÜ sõidukite labori tehnoloogiajuht Tambet Matiisen.
Foto: Tartu ülikool

Isesõitvat autot arendab Bolt koostöös Tallinna Ülikooli arvutiinstituudi isesõitvate autode laboris. Töö on nii kaugel, et paika on pandud ka tärmin - isejuhtiv auto peaks tänavale jõudma 2026. aastal. Esimene linn, kus seda katsetatakse, on ülikooli kodulinn Tartu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757