• ST
  • 13.09.19, 14:19
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Revolutsioonilise laborikala arendaja tuleb Eestisse

8. oktoobril toimub Tallinnas rahvusvaheline toidukonverents Food Innovation Summit, mille peaesinejaks on USA idufirma Finless Foodsi eestlannast toidutehnoloog Mariliis Holm. Menukas biotehnoloogia ettevõte on välja töötamas ainulaadset laboritingimustes kasvatatud kala.
Revolutsioonilise laborikala arendaja tuleb Eestisse
Finless Foodsi laborikala eesmärgiks on muuta maailma toidutootmine jätkusuutlikumaks ja eetilisemaks võrreldes kalavarusid kurnava ookeanipüügiga. Laborikala tootmiseks võetakse kalalt tüvirakk, mis pannakse kasvama laboritingimustesse, et valmiks söödav lihakude. Laborikalale ja -lihale ennustatakse suurt olulisust toidutööstuse tulevikus.
„Mul on hea meel Eestisse laborikalast rääkima tulla, kuna siinsed toidutootjad on teema vastu juba suurt huvi näidanud,” sõnas Finless Foodsi toidutehnoloog ja Food Innovation Summiti peakülaline Mariliis Holm.
Lisaks viimastele arengutele toidutehnoloogias käsitleb oktoobrikuine konverents ka kiiresti kasvavat taimetoidusektorit ning selle mõju toiduainetööstusele. Teemat käsitlevad nii taimetoidu ettevõtted Eestist ja Soomest ka hiljuti taimse tootevaliku turule toonud suurfirmad Balbiino ja Hesburger.
„Food Innovation Summit toob kokku toidutootjad, jaemüüjad ja restoranid, et luua olulisi kontakte ning vahetada teadmisi taimsete toodete arenduse osas,” kommenteeris konverentsi projektijuht Liis Hainla. Tema sõnul on taimetoidu trend Eestis juba kohal ning küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult jälgida.
Rohkem infot ja piletid leiad SIIT.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.24, 10:12
DSV müügijuht: meie kolm tugisammast on meie meeskond, meie IT ja meie kliendid
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele