Liis Hainla • 13 september 2019

Revolutsioonilise laborikala arendaja tuleb Eestisse

8. oktoobril toimub Tallinnas rahvusvaheline toidukonverents Food Innovation Summit, mille peaesinejaks on USA idufirma Finless Foodsi eestlannast toidutehnoloog Mariliis Holm. Menukas biotehnoloogia ettevõte on välja töötamas ainulaadset laboritingimustes kasvatatud kala.

Finless Foodsi laborikala eesmärgiks on muuta maailma toidutootmine jätkusuutlikumaks ja eetilisemaks võrreldes kalavarusid kurnava ookeanipüügiga. Laborikala tootmiseks võetakse kalalt tüvirakk, mis pannakse kasvama laboritingimustesse, et valmiks söödav lihakude. Laborikalale ja -lihale ennustatakse suurt olulisust toidutööstuse tulevikus.

„Mul on hea meel Eestisse laborikalast rääkima tulla, kuna siinsed toidutootjad on teema vastu juba suurt huvi näidanud,” sõnas Finless Foodsi toidutehnoloog ja Food Innovation Summiti peakülaline Mariliis Holm.

Lisaks viimastele arengutele toidutehnoloogias käsitleb oktoobrikuine konverents ka kiiresti kasvavat taimetoidusektorit ning selle mõju toiduainetööstusele. Teemat käsitlevad nii taimetoidu ettevõtted Eestist ja Soomest ka hiljuti taimse tootevaliku turule toonud suurfirmad Balbiino ja Hesburger.

„Food Innovation Summit toob kokku toidutootjad, jaemüüjad ja restoranid, et luua olulisi kontakte ning vahetada teadmisi taimsete toodete arenduse osas,” kommenteeris konverentsi projektijuht Liis Hainla. Tema sõnul on taimetoidu trend Eestis juba kohal ning küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult jälgida.

Rohkem infot ja piletid leiad SIIT.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700