Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus [email protected] • 7. november 2019

Odavama otsa autorehvid: kuidas saada parima hinnaga kvaliteetsed rehvid?

Uute rehvide valimine on autoomanikele tihti keeruline küsimus. Mis seal salata, uute rehvide soetamine on üsna suur kulu ning tihtipeale mõeldakse, kuidas saaks rehvid soodsamalt ning mis veel tähtsam, et neid varsti jälle välja vahetama ei peaks. Mida siis silmas pidada, et oma hinnaklassis saada parimad rehvid?

Turvalisus ennekõike

Rehvid mängivad autoga sõitmise turvalisuses suurt rolli. Need ju siiski kannavad kogu sõiduki raskust ja sind ning sinu kaasreisijaid. Seetõttu peavad need oma tööd tegema hästi ning turvalisuse pealt kindlasti raha kokku hoida ei tohiks. Eriti oluline on see Eesti kliimas, kus talvel on teed kaetud lume ja libeda jääga. Hea hinnaga talvekad teenivad sind aga pikalt hästi, kui neid korralikult hooldad, kontrollid rehvirõhku ning väldid kiirendamist ja järsku pidurdamist.

Säästa saab mugavuse pealt

Kui turvalisus ei ole see, mille pealt peaks säästma, siis mugavuse pealt võib seda siiski teha. Tõsi, kallimad autorehvid pakuvad sujuvamat sõitu ja auke ei ole nii hästi tunda, siis odavamatel rehvidel võib teemügarikke paremini tunda, ent soodsam hind kompenseerib selle.

Kõik odavad rehvid ei ole kehvad

Kuigi enamik autoomanikke on ühel nõul, et kõige odavama otsa rehvid jäävad oma kvaliteedilt kallimatele kõvasti alla, on tegelikult ka mõistlikke ning vahepealseid valikuid, mis on enda kvaliteeti ning nime tõestanud. Ühed sellised rehvid on näiteks Falken Sincera või General Tire Altimax, mille hind algab alates umbes 50 eurost.

Kallid rehvid soodsa hinnaga

Rehvihinnad on seinast seina – võib olla ka selliseid, mille hinnasilt on ikka väga suur, kuid muidugi kvaliteet sellega vastavuses. Et saada paremat kvaliteeti, on mõistlik jälgida soodushindu ja kampaaniaid, mis parajasti käimas on. Hea nipp on talvel olla ettenägelik ja soetada soodsad suvekad.

Uute rehvide valimine ei ole lihtne ning on tihtipeale suur ja ootamatu väljaminek. Et rehvide pealt raha säästa, ei pea tingimata võtma kõige odavamaid rehve, vaid arvestama ka muid faktoreid. Kõige parem viis selleks on olla ettevalmistunud ning jälgida sooduspakkumisi, et hea hinnaga kvaliteetsed rehvid saada. Aga tasub ka lähemalt uurida rehvide kohta, sest mitmed soodsama otsa rehvitootjad pakuvad väga kvaliteetseid rehve. Ja muidugi peaks ka ise oma uute rehvidega ettevaatlikult sõitma, vältima järske pidurdusi ja kiirendamist ning kontrollima regulaarselt rehvirõhku, et need kauem vastu peaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070