Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 25. mai 2020

Tark tegutseb kohe: 2020 on viimane hetk firmale soodsalt päikeseelektrijaama rajamiseks

50 kW valmispaketi puhul on aastane tootlus keskmiselt <strong >14,5%</strong>. Rahaline võit võib ulatuda esimese aasta jooksul kuni <strong >6400</strong> <strong >euroni </strong> ja tasuvusaeg on vaid <strong >6-7 aastat.</strong>
Foto: Eesti Energia
Kui ka Teie ettevõte on kaalunud päikesepaneelide paigaldamist, kuid tegudeni pole veel senini jõutud, siis tasub kibekiiresti liigutama hakata. Praegu on päikeseenergia kasutuselevõtuks soodne aeg, sest 2020. aasta jooksul rajatud elektrijaamasid toetab Eesti riik ka taastuvenergia toetusega.

Toetuse saamiseks peab jaam olema enne lõpptähtaega valmis ehitatud ja elektrivõrku ühendatud, mistõttu on paigaldajatel praegu käed-jalad tööd täis, et kõik sõlmitud lepingud ka valmis ehitada.

Ainult 2020. aasta jooksul rajatud elektrijaamasid toetab Eesti riik ka taastuvenergia toetusega.

Taastuvenergia toetust saavad taotleda kõik ettevõtted, kellel on jaamad võimsusega kuni 50 kW. Toetust makstakse võrku müüdud elektri eest lausa 12 aastat järjest. Tasub meeles pidada, et 50 kW piir kehtib ühe liitumispunkti kohta ja kui ettevõttel on elektrivõrguga mitu liitumispunkti, siis saate teha mitu 50 kW päikeseparki ja neile kõigile ka toetust taotleda. Samas on ka ilma toetuseta tasuvusajad mõistlikud ja pargi rajamine arukas otsus.

Numbrid ei valeta: rahaline võit on märkimisväärne

Keskmise päikeseenergia projekti eluiga on 25 aastat ning paneelidest saadav sääst koosneb kolmest osast:

•Sääst võrgust ostetavalt elektrilt – tarbides päikesepaneelidega toodetud elektrit, säästate võrgust ostetava elektri, võrgutasu ja maksude pealt

•Elektri müük võrku – tarbimisest üle jäänud elektri saate võrku müüa ning tulu vastavalt selles tunnis kehtivale elektri börsihinnale

•Taastuvenergia toetus – võrku antud koguste eest on elektritootjal õigus saada taastuvenergia toetust

Kuna hetkel saavad taastuvenergiatoetust päikeseelektrijaamad, mis on tootmisvõimsusega kuni 50 kW, on ligi 170 paneeliga päikesepark harilikult ka äriklientidele kõige optimaalsema suurusega lahendus.

50 kW valmispaketi puhul on aastane tootlus keskmiselt 14,5 %. Rahaline võit võib ulatuda esimese aasta jooksul kuni 6400 euroni ja tasuvusaeg on vaid 6-7 aastat.

Lisaks ei tasu unustada, et lisaks rahalisele võidule vähendate päikesepaneelidega oma ökoloogilist jalajälge, annate panuse keskkonna hoidmisesse ning olete teistele ettevõtetele eeskujuks.

Tutvu lähemalt 50 kW võimsusega näidisjaamadega SIIN.

Huvi on, sobilik pind on – kuidas edasi?

Kui tasuvusaeg tundub mõistlik ning investeering teostatav, küsi Eesti Energialt täpsemat hinnapakkumist. Seejärel vaatavad insenerid objekti üle ning teevad põhjalikuma analüüsi. Selleks tasub valida enda partneriks usaldusväärne ettevõte, kes projekteerib täpselt ning annab kliendile ausaid lubadusi.

Eesti Energia päikeseenergia eksperdid annavad endast parima, et ideest teostuseni kõik sujuks. Mõtleme teiega koos ja loome parimad lahendused, taotleme vajalikud load, aitame võrgulepingu sõlmimisel ning nõustame riiklikke toetusskeemide osas. Lisaks ostame tarbimisest üle jääva elektri tagasi.

Lisaks hinnatud teadmistele pakume maailma juhtivate tootjate seadmeid ning paigalduse eest hoolitsevad kogenud spetsialistid. Meie seadmetele ja töödele kehtib 10-aastane garantii. Kuna tegemist on pikaajalise investeeringuga, saame garanteerida, et oleme küsimuste tekkimisel olemas nii täna kui ka aastate pärast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757