Autor: Nixor EE AS • 17. veebruar 2021

Antibakteriaalsed seadmed aitavad hoida töötajate tervist ja takistada viiruse levikut

Praegusel keerulisel ajal peaks iga ettevõtte üheks peamiseks prioriteediks olema enda töötajate tervise hoidmine. Pideva nakkusohu leevendamiseks on mõistlik kasutada spetsiaalseid antimikroobseid seadmeid, mis takistavad bakterite ja viiruste edasikandumist ning peavad vastu pidevale desinfitseerimisele.

See ei ole uudis, et praegusel ajal on hügieeni tagamine ja tervise hoidmine olulisemad kui kunagi varem. Eelkõige peab see paika eesliini töötajate kohta, kes igapäevaselt sadade potentsiaalselt nakatunud inimestega kokku puutuvad ja nakkusohtlikes keskkondades viibivad.

Suures mahus on Eesti ettevõtted praeguses olukorras edukalt navigeerinud ning teinud kõik, et kaitsta eesliini töötajaid nakatumise eest - nõue kanda isikukaitsevahendeid, pidev desinfitseerimine, ranged hügieenireeglid ning 2 + 2 reegli järgimine - kuid suurema tähelepanuta on jäänud seadmed, mida eesliini töötajad igapäevaselt kasutavad.

Piisknakkuse kaudu levivate viiruste, nagu koroonaviiruse, puhul on suureks varjatud ohuks patogeenidega kokku puutunud pinnad, seadmed ja töövahendid, mis võivad nakkust kanda mitmeid päevi. Ilma pideva desinfitseerimise ja puhastamiseta on suur oht, et töötajate kasutatavad seadmed, mis on pidevas lähikontaktis võimalike haiguskandjatega, muutuvad üheks viiruse levimise põhjuseks.

Suur osa seadmetest, mida jaekauplused, tervisehoiu asutused, kullerfirmad ja teised peamiselt esiliinil tegutsevatest ettevõtetest kasutavad, on küll loodud töökindlateks ja vastupidavateks, kuid väheste seadmete puhul on arvestatud praegusest olukorrast tingitud pideva desinfitseerimise ja viiruse leviku ohuga.

Hõbeiooni sisaldav korpus on loodud kaitsma

Enda töötajate kaitsmiseks nakkusohu eest on mõistlik anda neile kasutamiseks töövahendid, mis on loodud nakkushaiguste leviku takistamiseks ning mis peavad vastu ka tugevatele desinfitseerimisainetele. Eriti oluline on see töövahendite puhul, mis liiguvad tööpäeva jooksul erinevate kasutajate ja keskkondade vahel ning puutuvad kokku paljude inimestega, näiteks kassa seadmed, meditsiinitöötajate skannerid ja kullerite käsiterminalid.

Datalogic on selliste nõudlike tingimuste jaoks loonud eraldi seeria antimikroobseid käsiskannereid ja käsiterminale, mille tootmisel on lähtutud rangetest hügieeninõuetest ja kasutatud on materjale, mis pärsivad haiguste levikut.

Antimikroobsete seadmete korpused on tehtud hõbedat sisaldavast plastikust, mis takistab bakterite ja viiruste edasikandumist seadme kaudu ja hävitab korpusele sattunud mikroorganismid.

Hõbeda antibakteriaalsed omadused on inimkonnale teada olnud juba sajandeid, mistõttu on see leidnud laialdast kasutust nii ravimite koostisosades kui ka meditsiiniliste vahendite ja tarvikute tootmismaterjalina.

Patogeenidega kokkupuutel aktiveeruvad seadmete korpuses leiduvad hõbeioonid ning seovad end mikroorganismi rakumembraaniga, takistades toitainete ja jääkainete liikumist. Hõbeioonid tungivad ka raku sisemusse ning ründavad selles leiduvaid ensüüme - bakteri või viiruse energiaallikad blokeeritakse, DNA hävitatakse ning lõpptulemusena mikroorganism sureb.

www.nixor.ee

Lisaks korpuse antibakteriaalsetele omadustele on need loodud vastu pidama pidevale desinfitseerimisele ning seda ka kõige tugevamate EPA poolt kinnitatud desinfitseerimisainete puhul. Tavakasutuse jaoks mõeldud seadmete puhul ei ole selliste asjaoludega arvestatud ning ajapikku hakkab järjepidev desinfitseerimine seadme korpust ja avatud porte söövitama.

Seadmete vastupidavuse nõudlikes keskkondades tagab täielikult suletud ehitus, mis muudab need vee- ja tolmukindlateks ning tagab, et ükski bakter ei satuks seadme sisemusse, kus see desovahenditele puutumatuna paljuneda saaks.

Koos suletud korpusega suurendab seadmete töökindlust juhtmevaba laadimine. Standardselt laetavate seadmete puhul on üheks enim levinud probleemiks pideva laadimise ja niiskuse kogunemise tõttu kulunud ja oksüdeerunud laadimiskontaktid, mis raskendavad seadme korralikku laadimist. Juhtmevaba laadimisega seadmetel laadimisporte ei ole ning kõik nendega seonduvad probleemid on välistatud.

Koroonaviirus on maailma jäädavalt muutnud ning isikliku hügieeni ja tervise jälgimine jäävad kõrgendatud tähelepanu alla veel mitmeks aastaks. Enda meeskonna tervise hoidmiseks tasub veenduda, et nende kasutatavad töövahendid on loodud ohtlike bakterite ja viiruste tõrjumiseks ning desinfitseerimisele vastupidavaks.

Antibakteriaalsete skannerite ja käsiterminalide kohta täpsema info saamiseks võta ühendust [email protected] või külasta Nixori kodulehte nixor.ee.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757