Autor: Productinfo24.ee • 29. aprill 2022

Productinfo24.com – kaasaegne lahendus tooteinfo haldamiseks

Oleme kaasaegse tooteinfo haldamise innovaatorid olnud juba mitu aastat. Meie ja 100+ kliendi meelest on P24 mugav, kasulik ning teisiti enam ei kujutagi tänapäeval asju ette. Seda üllatavam oli hiljuti lugeda uudist: Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis eelmisel aastal veebipoodides toidualase teabe esitamist. 2021. aasta veebipoodide kontrollid tuvastasid, et 61% toidualasest teabest ei vasta nõuetele.
Tiina Aas (Productinfo24.com)
Foto: Raul Mee

Kuidas nii juhtub?

Kõik müügikanalid küsivad tooteinfot, ilma selleta nagu ei saakski oma tooteid müüa. Aga tõsiasi on, et kui ettevõttel on tooteinfo (nt logistika-, toitumisalane info, pildid) maja peal laiali, siis müügikanalite jaoks seda kokku kogudes on suur risk teha inimlikke vigu. Rääkimata ajakulust, sest müügikanalite vormid on väga mahukad ning nende õigesti täitmine nõuab suurt täpsust ja keskendumisvõimet. Teha seda igale ketile eraldi – ei tundu mõistlik, aga tooteinfo jagamine delegeerida infosüsteemidele - mõistlik.

Tuleb lihtsalt oma asjad tänapäevaseid lahendusi arvestades läbi mõelda, teha mõistlik otsus ja tegutseda. Õige tooteinfo algallikas on ikka tootja ise.

Kus on oma tooteinfot kõige parem hoida?

Ettevõtte turvaline ja kaitstud infosüsteem, olgu see siis kõiki ettevõtte protsesse hõlmav ERP või mõni muu PIM-lahendus, tundub esmapilgul kõige õigem ja traditsioonilisem lahendus. Aga ükski ERP ei hõlma kogu tegelikku vajadust, mida müügikanalid toodete kohta küsivad. Ja kas üldse peakski selle poole püüdlema, kui info hulk muutub ajas pidevalt.

Teine ja veelgi olulisem küsimus on: milleks kaitsta oma tooteinfo kõrge müüriga, kui kolleegid turundusosakonnast samal ajal mõtlevad, kuidas seda avalikkusega jagada.

Loogiline vastus on seega: oma tooteinfot on mõistlik hallata keskkonnas, mis uueneb sünkroonis turu vajadustega, lahendab ärilised vajadused ja viib tooteinfo lõpptarbijateni.

Productinfo24.com

Productinfo24.com keskkond on mõeldud müügi- ja turunduskanalite ning hankijate vahelise sillana, kus hankija hoiab oma toodete master-data meie keskkonnas korras ning saab kerge vaevaga jagada tooteinfot kõikidele osapooltele. Lähtume reeglist, et igasugust tooteinfot peab sisestama ainult üks kord ja see on kasutatav erinevate jaekettide infofailides, erinevates keeltes ning üle riigipiiride. Ehk näiteks Eestis sisestatud tooteinfo on koheselt kasutatav ka Lätis. Sama kehtib tootepiltide, sertifikaatide jm lisadokumentide kohta.

Müügiettevõttel on igapäevatöös veel hulk vajadusi: kampaaniate, sortimentide, kauplemistingimuste, tellimuste haldamine ja müügiesindajatega infovahetus. Kõik need funktsioonid on Productinfo24.com-s omavahel integreeritud samal põhimõttel, et infot sisestatakse ainult üks kord ning see on kasutatav erinevates moodulites. Integratsioon ettevõtte oma süsteemidega, kodulehega või e-poega toimub üle API-liidese.

Me mõtleme veel palju kaugemale, lõpptarbijatele. Luubiga käivad poes vähesed, aga mugavalt esitatuna saab kogu tooteinfo enda tegelikke tarbimisharjumusi taustal kaardistama panna. Lisaks näha, millistes kauplustes konkreetselt lemmiktooted müügil on. Lisaks ostunimekirja moodustada ja ostukorvi maksumust võrrelda. Lisaks paremini prügi sorteerida. Aga nendest täpsemalt juba järgmistes artiklites.

Regulaarsed jaekaubanduse monitooringud

Lisaks tooteinfokeskkonnale oleme ka Baltikumi suurim jaekaubanduse monitoorija. Kogume regulaarselt toidu-, esmatarbe-, kosmeetika-, kodu- ning ehituskaupade infot jaekettides. Monitoorime kogu sortimenti koos kõikide hindadega juba alates 2016. aastast.

Productinfo24.com täislahenduse kliendid näevad iga toote juures saadavust ja hindu erinevates kettides.

Mis see maksab?

Tooteinfo haldamine, sh rahvusvaheliselt ja eksportimine jaekettide infofailidele on P24-s tasuta.

Müügijuhtimise tööriistad, sh liidesed ja kõikide toodete viimased riiulihinnad on kuutasu eest - 0,5 eurot toote kohta. Nende kasutamine on vabatahtlik.

Productinfo24.com eesmärk on automatiseerida müügimeeskondade tööd müügikanalitega suhtlemisel ning pakkuda paremaks müügitööks kvaliteetsemat infot, täpsemaid mõõdikuid, kiiremat analüüsi ning mis kõige tähtsam - rohkem aega sisuliste küsimustega tegelemiseks.

Tule külasta meie keskkonda, registreeri ennast ja loo oma ettevõttele konto. Proovimiseks otsi oma ettevõtte tooteid meie baasist ja seo need kontoga. Proovi eksportida. Kõike seda saab iga huviline ise teha, ilma ligipääsu või luba küsimata. Ja loomulikult oleme valmis kõikidele küsimustele vastama ning külla tulema ja Productinfo24.com tooteinfokeskkonda tutvustama.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757