Autor: Hansab AS • 2. oktoober 2023

Kuidas sularahakäitluse automatiseerimise abil saavutada konkurentsieelis?

Kui üldiselt räägitakse Eestis pigem elektrooniliste maksevahendite võidukäigust, siis ebastabiilsetes majandustingimustes suureneb sularaha osatähtsus, mis esitab kaubandusettevõtetele olulise väljakutse. Kuidas organiseerida sularaha efektiivne käsitlemine selliselt, et tagada turvalisus ja efektiivsus?

Hansab AS kaubandusvaldkonna juht Ott Viirmann, on veendunud, et lahendus seisneb automatiseerimises. Olukorras, kus tööjõud on muutunud kallimaks ja raskemini leitavaks, ei ole jätkusuutlik vanamoodne lähenemine, kus raha loetakse käsitsi ja sisestatakse tulemusi Exceli tabelisse, et need finantsosakonnale edastada. Edukad on need ettevõtted, kes mõtlevad kogu sularaha käitlemisega seotud protsessid hoolikalt läbi alates sellest kui kliendilt raha vastu võtta kuni selleni, kuidas raha ettevõtte pangaarvele jõuab. Viirmanni sõnul on iga ettevõte siinkohal unikaalne oma töötajate, asukohtade, sularaha mahu ja muude mõjutavate teguritega ning sobiv lahendus vajadustest lähtuvalt leitakse sageli koos kliendiga protsesse analüüsides.

Hansab on suurima rahakäitluskogemusega ettevõte turul, pakkudes nii sularahaseadmeid oma valdkonna tipptootjatelt kui sularahaveo- ja käitlusteenust.

Alates uue teenusega turuletulekust on Viirmanni sõnul populaarsust kogunud täisteenuslahendused, kus sularahaveoteenus on kombineeritud nutikate deposiitseifide või raharinglusseadmetega. Sellise teenuse kõige suuremaks eeliseks on see, et kaubandusettevõte saab muuta kogu ettevõttes toimuva rahakäitluse märkimisväärselt turvalisemaks, efektiivsemaks ja läbipaistvamaks ilma suurte alginvesteeringuteta.

Rohkem infot: Hansab AS kaubanduslahenduste valdkonnajuht Ott Viirmann, tel. 5667 8657, [email protected]

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757