Autorid: Infinitium Agency, K-Rauta • 3. juuni 2023

5 kõige vastupidavamat vaipa kõvasti vatti saavatesse paikadesse

Vaip põrandal on nii imeline disainielement kui ka soojus ja pehmus varvaste all. Kuidas aga leida vaipa, mis peaks vastu ka nendes tubades ja kohtades, mis saavad kõige rohkem vatti – kõndimine, mängimine, mööbli nihutamine, kõikvõimalikud plekid jne?

Selles artiklis anname nõu, milliseid parameetreid vastupidava vaiba puhul jälgida ja tutvustame viit eriti tublit Domoletti vaipa.

Milline on üks vastupidav vaip?

Omadused, millega arvestada:

Materjal – Nailon on eriti vastupidav ning sobib seega ülihästi tegutsemisrohketesse kohtadesse. Teine tubli tegija on ka polüester, ehkki nailonit ta üle ei löö.

Kuju – Erineva kujuga vaibad võivad muuta oluliselt ruumi üldpilti. Ümmargune vaip minimalistlikus ruumis tasakaalustab teravaid ja nurgelisi jooni. Ruudukujuline vaip pehmete joontega mööbli ning paljude sisustuselementidega ruumis loob visuaalselt terviklikuma pildi. usu või mitte, aga ümar vaip on tegelikult vastupidavam kui kandilised, sest tema ääred hõõrduvad vähem, sest kui tegu pole tervet põrandat katva vaibaga, kipuvad ääred rulluma, inimesed sinna taha kinni jääma jne.

Tihedus – mida tihedam, seda vastupidavam. Hõre villane vaip näiteks kulub väga kiiresti läbi, tihedalt kootud aga peab vastu aastaid.

Tiheda keeruga – Mida tihedama keeruga lõimelõngad, seda parem. Lõimelõngade keerutihedus näitab, kui mitu keerdu vaiba lõngad teevad. Nagu hariliku lõnga puhul – lauge keerd laseb külma läbi, augud tekivad kergelt jne. Vaiba puhul kehtib sama, olgu siis tegu masinal või käsitsi kootud kangaga – jälgi seda eriti villase ja puuvillase vaiba puhul!

Lühikarvalisem on vastupidavam ja välimus püsib kauem kikkis ja värskesobib hästi lemmikloomadega koju.

Plekikindlus – võimalusel vali vaip, mida on töödeldud plekikindlust tõstvate ainetega.

Polster ehk vaata vaiba alla – et vaip vastu peaks, peab tema tagumine külg teda korralikult kaitsma, nii ülalpool toimuva kui ka põranda enda eest.

Kirju ja värviline – heleda ja ühes toonis vaiba puhul paistab iga kulumine ja plekk silma, kirevad mustrid ja efektsed värvid aga aitavad väiksemaid vigasid peita.

Garantiiaeg – korralikud vaibatootjad, kes usaldavad oma kvaliteeti, annavad üldiselt vaipadele ka garantii. Odava vaiba puhul tasub lihtsalt topelt hoolikalt omadused üle lugeda, muidu pole hullu.

Vaip elutuppa

Mida ilusam, funktsionaalsem ja vastupidavam vaip, seda ägedam ja inimsõbralikum on ka suur tuba. Aga elutoa suur vaip saab ka tublisti vatti, nii et vali hoolega. Järgnevalt kolm ülipopulaarset vaipa Domoletti’lt, aga enne üks vihje veel:

Kui su tuba on muidu liiga kandiline, sest et lauad ja kapid ja L-kujuline diivan, siis vali ümar vaip – elutuba muutub koheselt avaramaks ja õrnemaks.

Domoletti Mayumi 160x230 cm*

Domoletti Mayumi on tõeline modernne kunstiteos, aga mitte säärane õrnake, mida peaks turvaklaasi taga hoidma nagu Mona Lisa’t. Vastupidi, see viskoosist vaip kannatab välja tähelepanu ja koduste pidude keskmeks olemise. Madalakarvalist vaipa on lihtne puhastada, see püsib kaua värskena ja kirev moodne muster ei lase ka juhuslikel kangekaelsetel plekkidel silma paista.

*Domoletti 200x300 cm*

Teine kaasaegne heledates kirgastes toonides vaip, mis mõeldud eelkõige elutuppa, aga millest tunnevad rõõmu ka lapsed. Materjaliks on sel vaibal eriti vastupidav polüester, ja taaskord on tegu lühikarvalise isendiga, mil korralik tihe kiud ja kangal tihedad-tihedad keerud. Tõeline pilgupüüdja sinu koju!

*Domoletti Lana 140x100 cm*

Lana põhimaterjaliks on vill, pinnamaterjaliks aga viskoos. Jala all – eriti soe ja pehme. Neutraalsemates toonides kui eelmised kaks vaipa, laseb Lana silmal puhata ja mööblil ning teistel sisekujunduselementidel esile tõusta. Tema lihtne geomeetriline muster sobitub väga paljude erinevate stiilidega.

Lastetoa vaip

Laste vaip peaks olema eriti vastupidav – nad veedavad ometigi väga palju aega põrandal vaiba peal mängides ning pillavad maha kõike, mis allub gravitatsioonile.

Lastele sobib eriti hästi loodussõbralik, naturaalne vaip, mis on parajalt pehme, püsib turvaliselt põrandal, nii et pisipõnnid vähemasti vaiba pärast ninuli ei lenda, ja on seejuures lõbus ja isikupärane.

*Domoletti KIDS 140x200 cm*

Isikupärane see Domoletti lastetuppa mõeldud vaip just ongi – vaip näeb välja, nagu oleks mõni vahva hiiglane esteks kättpidi värvipüttides käinud ja siis hulga jälgi vaibale jätnud. Lisaks on see vaip eriti vastupidavast polüpropüleenist, samas aga pehme ja mõnus.

*Domoletti Softness 120x120 cm*

Ka see vaip on polüpropüleenist, nii et olenemata pikematest narmastest peab see trampimisele ja püherdamisele ilusti vastu. Väiksem vaibake sobib hästi just lastetuppa, aga miks mitte ka näiteks kandilisemasse esikusse või elutuppa diivanilauale seltsiks – eriti kui lapsed ka seal mürada armastavad.

Kokkuvõtteks

Arvestades neid tegureid saad teha teadliku otsuse ja leiad kindlasti endale vastupidava vaiba, mis elab üle tiheda liiklusega alade pinged ja säilitab oma välimuse kaua-kaua. Nii Domoletti vaibad kui paljud teised tublid tegijad leiad K-rauta veebipoest – või mine kohale ja katsu näpuga ka!

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700