Autorid: Infinitium Agency, K-Rauta • 8. juuni 2023

7 põhjust, miks võiks koduakende ette rulood paigaldada

Foto: Pixabay.com
Koduakendele ruloode paigaldamine on hea mõte mitmel põhjusel, alates privaatsusest ja võimalusest ise väljast tuleva valguse hulka kontrollida. Rulood võimaldavad muuhulgas ka suurendada energiatõhusust ja et neid on paljudes eri stiilides, just nagu kardinaidki, annab nende abil elamist veelgi enesepärasemaks muuta.

Järgnevalt tutvustame enimlevinud ruloode tüüpe ja toome välja kaheksa põhjust, miks kaaluda oma koju ruloode paigaldamist:

Enimlevinud ruloode tüübid

Foto: K-rauta.ee

Pimendav/täispimendav ruloo on aknakate, mis varjab valgust ja tagab maksimaalse privaatsuse. Pimendavad rulood on valmistatud paksudest läbipaistmatutest materjalidest, mis ei lase päikesevalgusel tuppa pääseda, luues pimeda ja privaatse keskkonna. Nad sobivad ideaalselt magamistuppa või elutuppa, kui soovid nautida kodukino ka kesksuvel.

Katuseakna rulood on spetsiaalselt katuseakendele mõeldud aknakatted, mis paigaldatakse katusele või lakke loomuliku valguse pääsemiseks ruumi. Need rulood on tavaliselt eritellimusel valmistatud, et need sobiksid katuseakna kuju ja suurusega ning pakuvad mitmeid eeliseid:

-Võimalus omada kontrolli sissepääseva valguse hulga ja intensiivsuse üle

-Vähendavad kuumust ja peegeldusest tekkivat pimestamist

-Suletud katuseakna rulood toimivad täiendava isolatsioonikihina, aidates vähendada soojusülekannet ja parandada energiatõhusust.

-Katuseakendele sobivaid ruloosid on saadaval erinevates värvides, mustrites ja materjalides, kõik selle nimel, et sobituda sinu sisekujundusega. Nad annavad kautseakendele stiilse ja viimistletud ilme ning aitavad seega kaasa ruumi üldisele esteetikale.

Aknaraamile kinnitatavad rulood on loodud sobima just aknaraamidega. Valmistatud on nad tavaliselt kas vinüülist või PVCst, nad on vastupidavad ja niiskuskindlad. Leidub neid aga kõikvõimalikes stiilides, kaasa arvatud kuulsas ja kaunis veneetsia stiilis. Vinüülakendele loodud aknaruloosid on lihtne paigaldada ja hooldada ning nad lisavad muidu veidi plassiks jäävatele pakettakendele sarmi ja omapära.

Elektrilised aknarulood, tuntud ka kui mootoriga või automatiseeritud rulood, on aknakatted, mida saab juhtida elektrimootori või kaugjuhtimispuldi abil. Ruloode käsitsi reguleerimise asemel saad liiste mugavalt avada, sulgeda või reguleerida ühe nupuvajutusega või nutikodu äpi kaudu. Neid saab programmeerida töötama graafiku alusel või kaugjuhtimisega, mis võimaldab sul oma ruloosid kontrollida ka siis, kui sa parajasti kodus pole.

Aknaruloode boonused

Foto: K-rauta.ee

1.Privaatsus – eriti esimestel korrustel elavad inimesed vajavad lisaprivaatsust, mida kardinad sageli ei paku – tasuta kodukino suvalistele möödujatele vaevalt keegi väga pakkuda ihkab. Ja vastupidi – tahaks olla oma turvalises mullis ja mitte pidavalt näha, kes kõik mööda kõnnivad-sõidavad.

2.Võimalus tuppa lasta just nii palju või vähe valgust, kui tahad. Suvel lõõskavas päikeses tahaks televiisorit vaadata või arvutis tööd teha ja talvel jällegi D-vitamiini vähemalt aknast vaadata.

3.Ruloo aitab energiat säästa – see hoiab suvel toa jahedamana, nii et ventilaatoreid läheb vähem vaja ja talvel jällegi vastupidi – ka pisut lisapäikest aitab küttearveid vähendada.

4.UV-kaitse aga hoiab su mööbli, seinavärvi ja rippuvad kunstiteosed kauem värskena.

5.Väga palju erinevaid stiile, et lisada kodule kas retrohõngu või hoopis täpi modernse I peale.

6.Rulood on sageli soodsamad (eriti arvestades, et neid on lihtne hooldada) kui kardinad või näiteks katuseluugid ärklituppa.

7.Rulood pakuvad lisakaitset ka õuest kostva lärmi eest.

Kokkuvõtteks

Üldiselt pakuvad rulood kombinatsiooni praktilistest ja esteetilistest eelistest, nii et pole ka ime, et need ühed kõige populaarsemad aknakatete valikud – ka K-rauta veebikaubamajas jagub neid igale vajadusele ja maitsele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757