Autor: Infinitium Agency • 31. oktoober 2023

Odav või kallis integreeritav ahi - mis neil vahet on ja kumba eelistada?

Foto: K-rauta.ee
Köök on koht, kus veedame enamasti palju aega. Hindame ruumikat kööki, kus oleks mugav toimetada ja toite valmistada.

Modernne lahendus nii ruumi säästmisel kui disainielemendina on integreeritud tehnika, seahulgas ka integreeritav ahi. Neid leiab erinevas hinnaklassis ja stiilis.

Selles artiklis vaatame põhjuseid, miks integreeritav ahi on hea investeering.

Parem temperatuurikontroll

Kallim integreeritud ahi pakub paremaid temperatuuriga seotud funktsioone, nagu näiteks:

● Üksikasjalik temperatuurikontroll - saad selle määrata kraadi pealt, mis on väga kasulik funktsioon näiteks toitutega, kus temperatuuri täpsus on toidu õnnestumisel ülimalt oluline.

● Ühtlasem soojuse jaotamine - tihti tähendab kulukam integreeritud ahi ka mitmetsoonilist soojendussüsteemi, nii ei pea sa enam kokku puutuma olukorraga, kus pool kana on täiesti valmis ning tahapoole jäänud osa on veel pooltoores.

● Parem soojusisolatsioon - hea tasemega isolatsioon aitab ahju sees tagada stabiilse temperatuuri, mis ei luba kuumusel kaduda ning võtab vähem energiat.

Esmaklassilised funktsioonid

Tihti on kallimal integreeritud ahjul funktsioonid, mida odavamatel variantidel ei ole. Need võivad olla näiteks:

● Erinevad küpsetusvalikud - uutel kvaliteetsetel ahjudel on tihti juba olemas spetsiaalsed režiimid, näiteks aurutus või kindla toidu valmistamiseks mõeldud eraldi režiim.

● Nutifuktsioonid - kindlasti ei tule see kellelegi üllatusena. Sellised funktsioonid võivad näiteks võimaldada integreeritud ahi mugavalt distantsilt teatud ajaks tööle panna või lubada jälgimist nutiseadme abil. Nii saad näiteks toidu varem sooja panna ja koju sooja toitu sööma tulla.

● Isepuhastusfunktsioon - uutel ahjudel väga populaarne funktsioon, mis aitab sul aega säästa ja hoiab ahju puhtana.

Paremad garantiitingimused

Tavapärane garantii koduseadmetele on 2 aastat, kuid kallimate integreeritud ahjudega tuleb tihti kaasa pikem garantii, näiteks 5 või koguni 10 aastat. Pikema garantiiga võid end ka investeeringu osas turvalisemalt tunda, sest kui midagi juhtub, on abi lähedal.

Mida veel ahju ostmisel silmas pidada?

Enne kui hakkad tegema suurt investeeringut, on veel aspekte, mida ahju valimisel silmas pidada:

● Kokkamise sagedus - kui sa pole eriline kokandusfänn ning ahi on kodus pigem dekoratiivne kui praktilist kasutust saav, siis ei ole mõtet ülikallisse ahju panustada.

● Pere suurus - ahjud on üsna mahukad ning nende valikul tasub kindlasti arvestada pere suurusega. Suuremad pered vajada ahju, kus on mitu resti, grillfunktsioon ning mis hoiab kauem toitu soojas või lubab distantsilt ahju soojendada, kui peres on väiksemad lapsed, kes näiteks iseseisvalt ahju kasutada ei oska või kes kohe koju jõudes süüa tahavad.

● Funktsioonid - mõtle läbi, milliseid funktsioone päriselt vajad.Tõenäoliselt ei vaja sa lasteta majapidamises beebipudeli soojendusrežiimi, vaid piisab näiteks küpsetus- ja aurutusrežiimist.

Teised kodumasinad ahjule seltsiks

Integreeritav ahi seisab harva üksi. Köögis on tarvilikud ka mitmed teised kodumasinad mida mugavalt ahjuga koos kööki integreerida.

Integreeritav pliit

Samuti tarvik, mida mitu enamasti mitmeid kordi päevas kasutad. Lisaks on integreeritav pliit võimalik mugavalt ahju peale integreerida.

Integreeritav mikrolaineahi

Praktilise lisandus näiteks pliidi ja ahju kohale. Integreeritav mikrolaineahi soojendab kiirelt toidu ning säilitab selle värskuse.

Millist integreeritud ahju valida?

Et valik oleks lihtsam, toome välja mõned kvaliteetsed integreeritud ahjud, mis su kodu hubaseks muudavad ja aitavad valmistada hõrgutavaid roogi.

Integreeritav ahi Beko BBIE17300B

Foto: K-rauta.ee

Beko ahjul on mugav võimendi, mis lubab soovitud temperatuuri kiiremini saavutada. Võmendi kasutab selleks kõiki soojusallikaid ning naaseb siis küpsetusrežimile. Temperatuuri kõikumise vähendamiseks kasutab ahi AeroPerfect õhuvoolu ja küpsetustulemus jääb kiire ja ühtlane.

Integreeritav ahi Electrolux 600 "SurroundCook" EOF3H40BW

Foto: K-raua.ee

See integreeritav ahi laseb toidul ühtlaselt valmida, tagades ahju stabiilse sisetemperatuuri. Lihtsat puhastamist võimaldab AquaClean, kasutades ahju puhastamiseks auru, niisutades toidujäägid ja rasva, et neid lihtsamini eemaldada. Ahjul on ka grillfunktsioon lemmiktoitude mugavaks grillimiseks.

Intergreeritav ahi Whirlpool AKZM8480NB

Foto: K-rauta.ee

Selgi integreeritaval ahjul on mugav isepuhastussüsteem. Korraga saad selles ahjus küpsetada kuni kolm rooga, ahju uks avaneb sujuvalt ja vaikselt. Mingit eelsoojendust pole tarvis ja ahju mootorile kehtib võimas 5-aastane garantii. Ahju 6th Sense tehnoloogia pakub intuitiivset küpsetamist kuuele erinevale toidukategooriale.

Integreeritav ahi Electrolux 700 "SenseCook" EOE7P31X

Foto: K-rauta.ee

See võimas ahi kasutab SenseCook 700 tehnoloogiat, mis võimaldab mugavalt jälgida toidu sisetemperatuuri. Nüüd on täiusliku steigi valmistamine lihtne ja muretu! Vajadusel saad seadistada ka soovitud temperatuuri, millest andur sulle märku annab. Pürolüütiline puhastus kuumutab toidujäägid tuhaks, nii jääb sulle vaid pühkimise vaev, mis säästab palju aega.

Integreeritav ahi AEG 8000 "STEAMBOOST" BSE788380M

Foto: K-rauta.ee

AEG STEAMBOOST kasutab Steamify tehnoloogiat, mis kasutab sobivat kogust auru, aitab säilitada rohkem toitaineid ning tagab toidu parema maitse.

Ahju saab mugavalt juhtida ka distantsilt. Kui valmistad liha, teatab ta ka selle valmidusastme. Samuti võid vastavalt oma soovile valmistada kala, juur- ja köögivilju ning palju muud!

Lõpetuseks

Integreeritav ahi on praktiline ja mugav, säästes nii aega kui ka ruumi, lisaks on neil rohkelt kasulikke funktsioone, mis kokkamisel ära kuluvad. Kui otsid just seda õiget, siis laia valiku ahjusid ning muid koduseadmeid leiad K-rauta veebikaubamajast!

Milline on sinu järgmine retsept?

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700