Autor: Infinitium Agency • 31. oktoober 2023

Ostujuhis, kuidas leida õige mikrolaineahi oma kulinaarseteks vajadusteks

Foto: 1a.ee
Mikrolaineahi on kahtlemata meie eludes tänuväärne tegelane. See on olemas, kui tahame mistahes ajahetkel kiirelt ja mugavalt oma toidu uuesti üles soojendada. Lisaks on tänapäevased mikrolaineahjud niivõrd arenenud, et teevad toidu vastavalt selle nõudmistele just õigetel tingimustel valmis.

Vaatame siinkohal üle, millised funktsioonid mikrolaineahjudel olla võivad, kuidas neid kavalalt ära kasutada ja tutvustame kolme populaarset mudelit.

Mikrolaineahjude funktsioonid

Foto: 1a.ee

Tänapäevastel mikrolaineahjudel on lisaks tavalisele soojendamisele rohkelt funktsioone, millest minevikus oleks võinud vaid unistada:

●Liha küpsetamine - siia kuuluvad erinevad lihad, mille jaoks on veel omaette funktsioonid, nagu kala, loomaliha ja kana küpsetamine.

●Sulatusrežiim - ilmselt on tuttav olukord, kus ootame päeva otsa, et kana lahti sulaks ja seda lõpuks küpsetada saaks. Tänapäevaste mikrolaineahjuga seda muret pole, pane kana või muu liha mikrokasse ning vali sulatusrežiim.

●Aurutamine - arvukate uuringute järgi üks tervislikumaid küpsetusviise.

●Steriliseerimisrežiim - mõeldud on ka pisipere peale ning vahel on mikrolaineahi võimeline steriliseerima ka beebide puideleid ja lutte. Kindlasti kulub see lastega peredes marjaks ära.

●Popkorn - ees on filmiõhtu ja tahad kuulda tuttavaid popsutusi? Nii mõnegi mikrolaineahjul on eraldi popkorni režiim.

●Jäätise pehmendamine - Küllap on tuttav tunne, kui tahaks juba maiustama hakata, kuid jäätis on kivikõva. Nüüd on mõne mikrokaga võimalik ka see mure lahendada.

Kindlasti ei ole need ainsad režiimid, millega tänapäevane mikrolaineahi hakkama saab. Enne just enda jaoks õige mikroka valimist tutvu selle kirjeldusega, nii saad teada, millega just see konkreetne seade toime tuleb.

Milline mikrolaineahi valida?

Valikut on kahtlemata palju, seetõttu on oluline, et oleks millestki juhinduda. Vaatame üle mõned mikrolaineahjud ning miks just need on hea valik.

Standart MM720CA7

Foto: 1a.ee

Kahtlemata on tegemist soliidse seadmega, mis sobib pea iga kodukujundusega, kuid mis selle seadme veel eriliseks teeb? Vaatame üle:

●Säästlik toiduvalmistus - selle masina võimsuseks on 700 W, mis lubab kokata kiirelt, ent säästlikumalt.

●Pikaajaline garantii - tervelt 3-aastase garantiiga võid olla mureta, kui mikrolaineahi peaks katki minema.

●Mugav kasutus - mehhaanilise juhtimisega seadet saad reguleerida mugavalt kahe pöördlüliti abil, ühega võimsust, teisega režiimi.

●Jahutusrežiim - lisaks soojendus- ja kuumutusrežiimile, võimaldab mikrolaineahi ka kaalu ning aja järgi jahutada.

Samsung MS23K35K3513AW/BA

Foto: 1a.ee

See stiilne masin on meeldivalt taskukohane, kuid võib seejuures uhke olla nii mõnegi kasuliku funktsiooni ja omaduse üle. Millised need aga on?

●Sulatamisfunktsioon Quick Defrost - lubab ka kõige külmema toidu kiirelt ja ühtlaselt sulatada. Sel on automaatne algoritm, mis arvutab välja just sobiva küpsemisaja viie kõige levinuma toiduaine jaoks, milleks on liha, kana, kala, köögiviljad ja sai/leib.

●Soojendamisfunktsioon Keep Warm - grillrežiimi abil hoiab mikrolaineahi toidu sobival temperatuuril. See võimaldab praktiliselt valmistada ka mitut rooga korraga.

●Keraamiline sisekate - selline kate lubab ahju mugavalt puhastada ning ei luba tüütutel kriimustustel tekkida. Lisaks on keraamiline kate väga vastupidav ka roostele.

●Säästurežiim - ECO režiimi ajal on voolutarve tunduvalt väiksem ning vähendab energiakulu.

●Desodoreerimine - see seade surub õhu ahjust avause kaudu välja ning ahjust kaovad ebameeldivad lõhnad tagades ülima värskuse.

Samsung MC28H5015AK/BA

Foto: 1a.ee

Samsungitega ka jätkame. Kui juba eelmised ahjud olid muljetavaldavad, siis oota ära, kuni kuuled, mida see mikrolaineahi suudab. Sellegi ahjuga tutvudes näeme, et sel on mitmeid kasulikke funktsioone, millest kasu lõigata. Millised siis?

●Tervislikum toiduvalmistus - sel ahjul on 15 eelseadistatud küpsetusrežiimi. Tänu ahju konvektsioonifunktsioonile jääb toit mahlaseks ja maitsekaks ning valmistab imemaitsvaid värskeid ja tervislikke eineid.

●Käärimisfunktsioon - jah, see masin võib ka selle üle uhkust tunda. Mikrolaineahi aitab seada just õige tempreatuuri, et valmistada taigen või jogurt ja maitsvaid eineid teha.

●Eemaldatav pöördalus - kui pere on suur, saad pöördaluse ära võtta, et rohkem ahju mahutada.

●Lõhnaeemaldus - tugevad lõhnad kõrvaldatakse selle funktsiooni abil kärmelt ahjust, nii jääb toit värske ja maitsev.

●Keraamiline sisekate - tagab lihtsama puhastuse, vähem kriime ja roostet.

●Energiasääst - kui parasjagu ahju ei kasuta, võimaldab ka see mikrolaineahi ooteajal väiksema elektritarbe, nii säästad loodust ja arvetelt.

Kuidas mikrouunist viimast võtta?

Kui tahad toituda maitsvalt ja tervislikult, on viise, kuidas köök enda heaks maksimaalselt tööle panna. Anname mõne vihje teele kaasa.

Kuumaõhu fritüür

Teed alul fritüüris maitsva toidu valmis, pärast aga saad selle mikrolaineahjus üles soojendada nii, et ükski toitaine kaduma ei lähe ja toit säilitab oma värskuse. Kuumaõhu fritüür ja mikrolaineahi on suurepärane kombinatsioon inimesele, kes armastab head toitu, ei soovi ega jaksa aga tunde köögis veeta.

Induktsioonpliit

Samuti sinu kulinaarne sõber. Valmista toit kiirelt ja mugavalt ning soojenda pärast sama mugavalt kiirelt üles. Induktsioonpliit on säästlik ja funktsionaalne ning väiksemad võtavad ka siiralt vähe ruumi - umbes sama palju, kui üks mikrolaineahi.

Lõpetuseks

Mikrolaineahi säästab tublisti aega, tema abil saab kiiresti ja kergelt üles soojendada teiste seadmetega valmistatud hüva toidu - ehkki mikrouun on ka üksi päris tubli toiduvalmistaja. Sobib hästi kokku hommikuse rutuga ja koolist koju lastud väsinud lastega.

Seega, kui sinu elus on puudu üks korralik mikrolaineahi või muu kasulik seade, siis tasub kiigata 1a.ee kodulehele. Sealt leiad laia valiku seadmeid, mis sobivad just sulle ja sinu vajadustele!

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700