Autor: Zentury Media LTD • 29. november 2023

AI ja masinõpe iGamingus: kasutajakogemuse ja turvalisuse parandamine

Foto: unsplash.com
Tehnoloogia ja selle avastused ei lakka meid hämmastamast ning need tutvustavad meile muudkui uusi innovatsioone, mis meie igapäevaelu järk-järgult lihtsustavad. Lood tehisintellekti ja masinõppe integreerimisest erinevates tööstusharudes ning nende mõjust tarbijate kogemusele on viimasel ajal tekitanud palju "lärmi". Muidugi on alati see üks tööstusharu, mis võtab kõikidest hetkel turul pakutavatest võimalustest kinni ja saavutab sellega tipptulemusi.

Antud juhul on tegu iGamingu tööstusega, mis on viimase kümne aasta jooksul purustanud kõiki tulurekordeid ja meelitab igal aastal üha rohkem mängijaid üle maailma, mis on selle põhjus? Just nende võime integreerida uusimad tehnoloogilised avastused oma äritegevusse ja toodetesse on see, mis pakub kasutajatele ainarohkem. Selles artiklis räägime mitte ühest, vaid kahest valdkonnast, mida iGaming on tänu tehisintellekti ja masinõppe integreerimisele parandanud. Seega kirjutatakse selles artiklis, kuidas tehisintellekt ja masinõpe parandavad kasutajakogemust ja kasutajate turvalisust nende toimingute ajal iGamingi platvormidel.

Tehisintellekti ja masinõppe eelised iGamingus

Isikupärastatud kasutajakogemus (UX)

Üks põhjusi, miks iGamingu edu ei paista aeglustuvat ja miks iga päev uusi kasutajaid registreerub, on valdkonna parimate ettevõtete võimekus oma mängijate kogemusi isikupärastada. Tehisintellekt ja masinõppetehnoloogia aitavad sellele palju kaasa, arvestades, et nende abil saavad eksperdid hõlpsasti tohutul hulgal andmeid koguda, neid sorteerida ja lõpuks konkreetses taktikas kasutada. Sellistel juhtudel koguvad nad mängijate kohta mitmesuguseid andmeid, näiteks millal nad eelistavad mängida, kui palju aega nad mängimisele kulutavad, milliseid mänge nad eelistavad, kas neile meeldivad temaatilised slotid või pokkeriturniirid, kas neile meeldib mängida boonuste pärast ja palju muud. Seejärel teevad nad kogu selle teabe abil sihipäraseid personaliseeritud pakkumisi vastavalt mängijate eelistustele.

Mängija käitumist ennustav analüütika

Nagu eelnevalt mainitud, peavad eksperdid nii suure koguse mängijate jaoks isikupärastatud kogemuse loomiseks suutma esmalt ennustada oma kasutajate käitumist. Seetõttu luuakse mängimise ajaloo andmeid analüüsivaid algoritme, mille alusel hiljem optimeeritakse mängude ja boonuste disaini, nende põhjal valitakse ka mängude sihtturg ja koostatakse õige turundustaktika.

Suurenenud turvalisus

Mis puutub mängijatesse, siis tehisintellekt ja masinõpe on aidanud kaasa võrgu- ja hasartmängude võib-olla kõige olulisema aspekti arendamisele, milleks on nende andmete turvalisus virtuaalmaailmas. iGaming saidid nõuavad oma mängijatelt tegelikult palju teavet, nagu ees- ja perekonnanimi, aadress ja pangaandmed, mis tekitab mängijatele mängimisel sageli ebamugavust, kuna nad ei suuda kunagi täielikult lõõgastuda, teades, et kellelgi on juurdepääs nende andmetele.

Seetõttu on AI ja masinõppe rakendamine aidanud tuvastada võimalikke pettureid ja kahtlaseid tegevusi. Need kaks tehnoloogiat suudavad analüüsida nii tehingute ajalugu kui ka mängijate käitumist ja nende kontode aktiivsust, mis võimaldab kiirelt ära hoida võimalikke pettusi, saada juurde rohkem mängijaid ning tõsta platvormide mainet. Sel põhjusel on soovitatav võrrelda Eesti kasiinosid lehel EestiKasiino, et teada saada, millised kasiinod on usaldusväärsed ja millised annavad suurepärase kogemuse hasartmängude mängimisel.

Näited tehisintellekti ja masinõppe mõjust

Dünaamilised mängusisesed kohandused - See lisafunktsioon, kus tehisintellekt jälgib mängija oskusi ja sooritust ning kohandab automaatselt mängu taset ja raskusastet, tagades väljakutseid pakkuva, võistlusliku, kuid nauditava kogemuse, meeldib kõigile võistlushimulistele.

Vestlusroboti abi - või tehisintellekt isikliku abistaja rollis, kes teid alati aitab. Kui teil on küsimusi mängu või boonuste kohta või kui teil on tekkinud probleem, saatke lihtsalt päring vestlusrobotile ja saate vastuse vaid mõne sekundiga, mis muudab teie kogemuse täiuslikuks.

Vaade tulevikku

AI ja masinõppe integreerimine on alles algus, tulevikus on oodata VR-i ja AR-tehnoloogiate arendamist ja integreerimist iGaming-tööstuses, mis muudab kogu mängukogemusele veel paremaks. Samuti on tehnoloogia arenedes oodata üha keerukamaid algoritme, mis parandavad veelgi mängukogemust, kasutades mängija ajaloost rohkem detaile ja rakendades neid adekvaatselt platvormilt valitud mängule.

Lõppkokkuvõttes võib öelda vaid seda, et iGaming tööstuse tulevik on helge, kuid ega selle tõttu mängijad ei kannata, kuna see tööstus seab oma kasutajad esikohale. Integreerides tehisintellekti ja masinõppe oma ettevõttesse, tagatakse mängijatele täiendav turvalisus ja ka isikupärastatud mängukogemus, nii et mängijad ei pea muretsema oma teabe turvalisuse pärast ega isegi kulutama oma väärtuslikku aega neid huvitava mängu otsimiseks – neil on juba see kõik ja palju muud pakkuda. Tulevik on paljulubav ja me ootame seda põnevusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700