• ST
  • 17.10.25, 09:00

Selver 30: Selveri Köök lansseeris juubelisarja ja kastmed

Selveri 30. sünnipäevaks tulid müügile kolm erilist toodet, mis toovad pidulaua klassika kaasaega. Samal ajal jõudis poodidesse uus kastmesari, mis sündis tänu klientide tagasisidele.
Selver Köök juubelitooted
  • Selver Köök juubelitooted
  • Foto: Emma Jõgiste
"Kui ettevõte tähistab väärikat juubelit, on loomulik soov pakkuda klientidele midagi erilist," ütleb Kulinaaria tegevdirektor Merje Kips. Tema juhitud meeskond on viimased kuud töötanud selle nimel, et tuua poodidesse tooted, mis ühendavad endas nii pidulikkust kui igapäevast praktilisust.

Juubelisarja uued tulijad: pasteet, kartulisalat ja tort

Selveri Köögi juubelisari koosneb kolmest tootest, mis kõik kannavad endas kodus tehtud toidu DNA-d.
Juubelipasteedi teeb õige maitsvaks kübeke muskaati, tilgake alkoholi, rohkelt ehedat võid ning 30% veisemaksa! "Täpselt selline peolaua ehe," kirjeldab Kips. Pasteedi parimad kaaslased on tema sõnul röstsai, seemneleib või sepikuviil.
Juubeli kartulisalat lihaga on klassikaline lähenemine – mahlased sealihapalad ja maitsekas majoneesi-hapukoorekaste. Sobib nii argipäeva kui ka pidulaua jaoks.
Juubeli toorjuustu-karamellitort on trio kõige pidulikum liige. Kaneeliga maitsestatud küpsisepõhja katab õhuline toorjuustu-karamellikreem, peal pehme karamelliglasuuri kiht. Viimistluseks šokolaadilehvik ja suhkrupärlikesed.

Uued kastmed: restoranikvaliteet poeletile

Uus kastmesari sai alguse üsna lihtsal moel – kliendid soovisid Selveri Köögi populaarset koorekastet osta väikestes pakendites otse poest, mitte ainult ettetellimisel. See kasvas ideeks luua terviklik sari neljast maitsest. Kastmed on pakendatud 230–280 ml topsidesse, mis on paras kogus kolmele-neljale sööjale.
Piprakaste sisaldab kolme pipart: must, roheline ja rosé. Sobib grillitud veise- ja sealiha ning köögiviljadega.
Punaveinikaste valmib kvaliteetsest punasest veinist, mustsõstrast ja ürtidest. Sobib hästi veise-, lamba- ja metsloomalihaga.
Sidrunikaste on kerge valik kalale ja mereandidele. Toimib ka pastaroogade ja köögiviljadega.
Koorekaste on nelja hulgast kõige universaalsem – sobib praktiliselt kõigega.
Uus kastmete sari
  • Uus kastmete sari
  • Foto: Emma Jõgiste

Kuidas tooted sünnivad

Merje Kipsi sõnul ammutavad nad inspiratsiooni nii lojaalsete klientide tagasisidest kui maailma toidutrendidest. "Aga alati on aluseks klassika," lisab ta.
Juubelisarja puhul ongi tegemist toitudega, mis on olnud eeslaste pidulaual juba üle sajandi. Nüüd lihtsalt tänapäevases vormis. Kips usub, et just kodune maitse teeb need tooted eriliseks – need pole mõeldud ühekordseks Selveri juubeliaasta trikiks, vaid toodeteks, mida kliendid soovivad osta alati.
Kastmete sarjaga on lugu veidi teistsugune. Kaste on see, mis seob toidu tervikuks – annab mahlasust, lisab kihte, teeb lihtsa prae restorani vääriliseks. Aga hea kastme valmistamine nõuab aega, täpsust ja kogemust. "Idee tuli kliendilt," selgitab Kips. "Kodustes oludes pole sageli kumbagi – ei aega ega ka kindlust, et kaste õnnestub." Nii tekkiski mõte valida välja nn põhikastmed, millega kataks enamiku toitude vajadused.

Veel uudiseid

Sügisel on Selveri Köögi valikusse tulnud ka Korea peedisalat– vürtsikas lisand lihatoidule, korralik vitamiinide ja mineraalainete pommi. Samuti kahe kapsa coleslaw punasest ja valgest peakapsast ning ploomi ahjukook martsipaniga, mis sobib nii külmalt kui ka soojalt.
Samuti on laienenud võileibade valik. Selveri Köögi esindajad teavad, et mõnikord pole lihtsalt aega ise nii rikkalikke võileibu valmistada – siis on poes valmis kvaliteetne võileib õige leid.
Selveri Köök valmistub juba ka jõuluhooajaks. Piparkoogitainaste tootmine on täies hoos ja varsti lisanduvad ka glasuurid – sel aastal tuleb valikusse uus sinine toon. Lisaks tuleb piparkoogimaitseline panna cotta pohlamoosiga, šokolaadivaht apelsinilisandiga ning armastatud Talveunelma tort. Soojad road tulevad samuti klassikalises vaatluses: praekapsas nii lihata kui sealiha ja mustade ploomidega, lisaks mulgikapsad.
Uuendusena jõuab lettidele jõulueine, mis pakib ühte anumasse kõik, mis jõululauale vaja: ahjukartul, praekapsas, verivorstid ja pohlamoos.
Uued tooted on klientide poolt juba hästi vastu võetud. Leiad need Selveritest üle Eesti ja ka Selveri e-poest.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele