Autor: Koit Brinkmann • 17. mai 2024

Maxima kärbib jõhkralt: töötajad avaldavad hirmsa reaalsuse

Konkurentsitihedas toidukaubanduse äris on keeruline aeg ning üks tuntumaid ja suuremaid poekette Maxima on asunud jõupositsioonilt vähendama töötajatele makstavat tasu, vältides samal ajal koondamisi.
„Hommikul kästakse tulla kohale kella 6ks, aga tööaja algus lubatakse registreerida kella 8st. Ehk kaks tundi töötad tasuta ja see on täiesti tavaline,“ kirjeldas üks Maxima töötaja, kuidas asjad käivad. Fotol on üks Maxima pood pealinnas Lasnamäel.
Foto: Liis Treimann

Kui Maxima Eesti kodulehelt leiab sõnumeid, et „Maxima jaoks on oluline, et kõik inimesed tunneksid ennast organisatsioonis hästi“ ning „Maxima Eesti jaoks on meie inimesed meile kõige olulisemad“, siis tegelik tööelu paistab Äripäevaga rääkinud Maxima töötajate kirjeldusel vastu kui kõverpeeglist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700