Autorid: Merilin Merila, Toomas Truuverk, Ken Rohelaan, Jane Suu • 19. mai 2022

Kes on kaubandusvaldkonna mõjukaimad otsustajad?

Äripäev koostas kolmandat aastat järjest Eesti otsustajate edetabeli, mis mõõdab reaalset kokkupuudet otsuste langetamise ja nende suurusega. Toome välja kaubanduse valdkonna mõjukaimad otsustajad.
NG Investeeringud juhatuse esimees Jüri Käo
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Otsustajate TOPist tulevad välja isikud, kes peale vaatamisel ei tundugi nii mõjukad. Edetabeli kaalu määrab ära juhtimisorganite arv (ettevõtete arv), kus osaletakse, ja isikute arv, kellega ollakse nõukogu tasemel seotud. Viimane on “ühise kuriteo” printsiip: otsustes ollakse koos ja seega tegelikult tugevalt seotud läbi ühise tegevuse. Kaalu lisavad veel organisatsiooni mõjukus ja isiku mõjukus juhtorganis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070