Autor: Kaubandus.ee • 13. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piirivalvurid avastasid uue salakauba vedamise süsteemi

Narva-Jõesuu piirivalvurid avastasid hulga salasigarette ja nende uue smugeldamise skeemi, mille järgi lastakse kiles sigaretikastidel Vene poolt Eesti poolele triivida.

Eile kesköö paiku avastas tähelepanelik Narva-Jõesuu kordoni piirivalvur radari abil Narva jõel pärivoolu liikumas objekte, mida suundusid kontrollima Narva-Jõesuu kaatripatrulli piirivalvurid. Narva jõel tihedas udus märkasid teenistuses olevad piirivalvurid üksteise järel ujuvat 20 rohelises kiles kasti, mis olid omavahel nööriga kokku seotud ning liikusid allavoolu Eesti kalda suunas.

Kastid tõsteti kaatrisse ja hilisemal vaatlusel selgus, et iga kast oli kinni teibitud kolme kilekoti sisse ning sisaldas Vene maksumärkidega salasigarette. Kümnes kastis oli 100 000 sigaretti (500 plokki) “North Star” ning teisest kümnes sama palju sigaretti “More”.

Piirivalvurid andsid avastatud salakauba edasi Narva tollipunkti esindajale.

Sigarettide maale toimetamise skeem nägi ette, et kastid sigarettidega lastakse vette Venemaa kaldalt ning jõe looduslikust omapärast tingituna triivivad nad Vene kaldalt Eesti kaldale, kust need veest välja tõmmatakse. Kuna hilisõhtul oli vaikne, siis arvatavasti kurjategija, kes pakke Eesti kalda pool ootas, põgenes piirivalve kaatri mürinat kuuldes.

Sellist salakauba vedamise skeemi täheldasid Kirde piirivalvepiirkonna piirivalvurid esimest korda.

Öösel vastu tänast kell 2:35 avastasid salasigarette ka Valga kordoni piirivalvurid. Piirivalvurid märkasid Valga linnas Piiri tänaval raudteetammi juures kahte musta kilekotti, millesse oli pakitud 30 000 Malboro sigaretti, mis teeb kokku 150 plokki. Ümbruskonna vaatlusel piirivalvurid salakaubavedajaid ei avastanud.

Avastatud salakaup anti üle Valga kordoni tolliametnikele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070