Autor: Kaubandus.ee • 16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks pakendi- ja pakendiaktsiisi seaduse muudatused

Eelnõuga täpsustatakse pakendi mõistet, pakendiettevõtjate kohustusi pakendi ja pakendijäätmete kogumisel ja taaskasutamisel, selgitatakse pakendijäätmete taaskasutamise määra ja selle arvutamist ning järelvalve korraldamist pakendiseaduse täitmise üle.

Järelvalve teostajate loetelusse lisatakse linna- ja vallavalitsus ning maksu- ja tolliamet. Järelevalvet tegevatele isikutele antakse õigus teha ettekirjutusi pakendiseaduse nõuete mittetäitmise eest ja rakendada sunniraha kuni 25 000 krooni ulatuses.

Samuti sätestatakse pakendijäätmete taaskasutamise sihtarvud kuni aastani 2012. Täpsustatakse pakendi ja pakendijäätmete tagasivõtmise nõudeid, sealhulgas tagatisrahaga pakendite osas, teatas valitsuse pressiteenistus.

Pakendiettevõtjad, kes ei ole liitunud organisatsiooniga ja kelle turule lastud kaupade pakendi kogumaht on vähemalt 5 tonni aastas, peavad esitama keskkonnaministeeriumile heakskiitmiseks oma pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise kava.

Pakendiettevõtjad, kelle turule lastava kauba pakendi kogused on väiksed - plastkilest pakendi puhul massiga alla 25 kg kvartalis või alla 100 kg aastas ja muust materjalist pakendi puhul massiga alla 50 kg kvartalis või alla 200 kg aastas, vabastatakse pakendi ja pakendijäätmete tagasivõtmise, pakendiregistrisse andmete esitamise ja pakendijäätmete taaskasutamise kohustusest.

Eelnõukohased seaduse muudatused ja täiendused ei põhjusta olulisi lisakulutusi ettevõtetele, ametkondadele ja omavalitsustele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757